Back
PRODUSE
COLLECTIONS
CAFEA

*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.​

LAVAZZA STORIES
ALT alt

Cum să prepari cafea folosind o cafetieră Moka

Descoperă cum să prepari cafeaua italiană perfectă cu ajutorul emblematicei cafetiere Moka.

Echipa Lavazza 2-3 minute

Sinonimă cu marca „Made in Italy”, cafetiera Moka este probabil cea mai răspândită ustensilă de bucătărie dintr-o gospodărie italiană.

Moka este o cafetieră concepută de Alfonso Bialetti în 1933 și produsă, ulterior, în peste 105 milioane de bucăți. Acest produs al designului industrial italian este celebru în întreaga lume și este expus în prezent în colecția permanentă a Triennale Design Museum din Milano și a MoMA din New York.

Cafetiera Moka și-a schimbat ușor forma de-a lungul anilor, păstrându-și întotdeauna forma octogonală tipică din aluminiu, care a fost patentată și reprezintă unul dintre elementele distinctive și originale ale produsului. Astăzi, cafetiera Moka este cunoscută în întreaga lume ca o emblemă „Made in Italy”.

DE UNDE PROVINE DENUMIREA?

Denumirea Moka provine de la orașul-port Mokha, din Yemen, de unde plecau navele încărcate cu cafea pentru Occident. Timp de secole, Yemenul a fost una dintre primele și cele mai renumite zone de producție de cafea, în special cafeaua de calitate fină Arabica.

Modul în care funcționează este simplu și perfect pentru uzul casnic. Există câteva trucuri mici, dar fundamentale, care te vor ajuta să o folosești perfect și să o menții în cea mai bună stare: descoperă toate trucurile pentru a obține magia cafelei!

Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

MAGAZIN IMPORTANT

Bucurați-vă de o experiența autentică Lavazza în magazinele noastre.