Back
PRODUSE
COLLECTIONS
CAFEA

*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.​

LAVAZZA STORIES
ALT ALT

Experiența cafelei: trăiește călătoria

Lumea cafelei ghidată de experții din cadrul Lavazza Training Center

Echipa Lavazza 2-3 minute

Metode de preparare, degustări de cafea, diferite originiTraining Center acoperă toate aspectele principale privind cultura cafelei. Aici, poți găsi toate răspunsurile la întrebările tale despre lumea cafelei, datorită gamei largi de cunoștințe și competențe oferite de echipa noastră de experți.

METODE DE PREPARARE

Există multe metode de preparare a cafelei perfecte, de la cele mai tradiționale, la cele mai inovatoare. Lavazza Training Center oferă cursuri pentru profesioniști cu privire la toate metodele de preparare a cafelei.

CAFETIERĂ MOKA

Datorită asocierii sale cu cafeaua italiană, cafetiera Moka este, probabil, cel mai răspândit dintre ustensilele de bucătărie din casele italiene. De la proiectarea sa de către legendarul Bialetti, în 1933, au fost dezvoltate diferite modele, ajutând la răspândirea culturii italiene a cafelei în întreaga lume. Deși este ușor de folosit, există câteva mici trucuri pentru a face cafeaua cu adevărat remarcabilă. Spre exemplu, temperatura apei, cantitatea de cafea măcinată și intensitatea căldurii. Hai să descoperim toate trucurile pentru prepararea unei cafele perfecte.

CHEMEX

Un design unic și sofisticat caracterizează cea mai emblematică dintre cafetiere: invenția unui chimist german din Statele Unite, în 1941, aparatul Chemex este acum apreciat de către toți iubitorii de cafea. Farmecul său constă în ritualul de extracție a cafelei: alegerea filtrului, tehnica de turnare a apei, sincronizarea. Nu este o coincidență faptul că cel mai elegant filtru de cafea este acum expus la MoMa, Muzeul de Artă Modernă din New York. 

COLD BREW

Statele Unite au făcut faimoasă în lume Cafea Cold Brew, dar consumul său a fost atestat pentru prima dată în Japonia, în anii 1600. De aici, datorită comercianților olandezi, aceasta a ajuns și în celelalte colțuri ale lumii, motiv pentru care este denumită și cafea olandeză sau cafea Kyoto. Pentru a o prepara, ai nevoie de un filtru Cold Brew Tower și… multă răbdare! Secretul acestei metode de preparare constă în mișcarea lentă a apei prin cafeaua măcinată, picătură cu picătură.

CAFETIERA NAPOLITANĂ

Legendara cafetieră napolitană originară din Franța, în 1819, și despre care se presupune că a fost creată de către parizianul Morize. De-a lungul secolelor, cuccumella a devenit unul dintre simbolurile culturii și tradiției napolitane. La fel de prețioasă și de complexă precum o formulă chimică, pregătirea cafelei cu o cafetieră napolitană necesită multă atenție la detalii: iată tot ce trebuie să știi despre cum să te bucuri de ’na tazzulella (o ceașcă) de cafea perfectă!

PISTONUL SAU PRESA FRANCEZĂ

Piston, presă franceză, melior, cafetieră cu piston, cafetieră franțuzească: acest sistem de extracție este cunoscut sub tot atâtea denumiri cât numărul țărilor în care este utilizat. Ideal pentru prepararea ceaiului și a infuziilor, acesta are un design distinctiv și o tehnică unică pentru a separa apa de cafeaua măcinată. Indiferent ce băutură preferi să prepari cu presa franceză, descoperă secretele celor mai bune moduri de a o utiliza.

ESPRESSO

Primul prototip al aparatului de făcut espresso a fost prezentat în 1855, la Expoziția Universală de la Paris. Un proces special de extracție face cafeaua espresso o băutură concentrată, cu gust și aromă intense.

ESPRESSO, UN SIMBOL ITALIAN ÎN ÎNTREAGA LUME

Cremos, cu aromă bogată, parfumat. Cafeaua espresso este recunoscută drept cafeaua italiană supremă. Să sorbi un espresso înseamnă să te bucuri de o experiență senzorială completă care implică vederea, mirosul și gustul.

Un espresso constă în următoarele elemente: aromă, cremă, consistență, gust, dar și ceașca în sine. 


AROMELE

Fiecare amestec emană note distinctive, care îl diferențiază de toate celelalte amestecuri: ciocolată, note florale și fructate sunt doar câteva dintre aromele care pot fi întâlnite într-o ceașcă de cafea.


CREMA

O reprezentare vizuală care oferă indicii cu privire la caracteristicile cafelei pe care o vei savura. Ar trebui să te facă să vrei să o guști. Crema nu ar trebui să fie niciodată spumoasă, nici prea deschisă la culoare, nici prea închisă.


CONSISTENȚA

Aceasta indică structura cafelei, bogăția și concentrația sa, în funcție de echilibrul dintre substanțele conținute de amestec. 


GUST

Amar, sărat, acru sau dulce: gustul cafelei mizează pe echilibrul dintre acești patru parametri.


CEAȘCA

Un espresso italian adevărat ar trebui să fie servit într-o ceașcă de calitate, preîncălzită la 35-40°C, sub formă de trunchi de con și cu o capacitate maximă de 70 ml.


PROIECTUL COFFEE ROOTS: DE UNDE PROVINE CAFEAUA?

Lavazza a vrut să sărbătorească acest produs unic și emblematic cu proiectul  Coffee Roots, o călătorie care urmează originile cafelei în drumul său spre lumea vestică, explorându-i semnificația prin diferite culturi.

Proiectul a devenit și o carte scrisă de jurnalistul „gastronom” Vittorio Castellan, alias chef Kumalè, în care explorează mii de moduri în care cafeaua a fost adaptată gusturilor și obiceiurilor a nenumăratelor persoane diferite care o beau în fiecare zi.

Chef Kumalè spune că, deși astăzi espresso poate fi considerat „limbajul universal al cafelei” împărtășit pe cele cinci continente, este important să reținem că fiecare țară vine cu propriile „dialecte” care încă există și astăzi: ritualuri specifice, ceremonii, obiceiuri și modalități de a bea cafea, care sunt asociate tradițiilor specifice. 

Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

MAGAZIN IMPORTANT

Bucurați-vă de o experiența autentică Lavazza în magazinele noastre.