Apariția calcarului este un fenomen normal atunci când utilizați aparatul de cafea și duce la reducerea debitului de apă sau la cafea rece. Va trebui, prin urmare, să detartrați mașina la aproximativ trei luni și de fiecare dată când lumina de detartrare de pe aparat este aprinsă (pentru modelele de aparate echipate cu alertă de detartrare). Dacă locuiți într-o zonă în care predomină apa dură, este posibil să fie nevoie de detartraj frecvent. Lavazza nu își asumă nicio responsabilitate pentru deteriorarea aparatului ca urmare a neefectuării detartrajului.
Pentru a finaliza procesul de detartrare, utilizați un tip de produs de detartrare netoxic și/sau nedăunător pentru aparatele de cafea, disponibil în mod obișnuit pe piață.
Nu beți soluția de detartrare și lichidele care au trecut prin mașină până la finalizarea ciclului.
Nu utilizați niciodată oțet ca agent de detartrare.
Ce este detartrarea, de ce și cât de des trebuie să o fac?