Business
@BUSINESS SOLUTIONS
alt alt

MULTIPLELE FAȚETE ALE LUMII CAFELEI

Coffee Sapiens dezvăluie universul cafelei în speranța că înțelegerea va stimula inovația

Echipa Lavazza 3 minute

Din momentul în care a înființat Fundația elBulli în 2015, influentul și inovatorul chef principal spaniol Ferran Adrià și-a propus să publice o enciclopedie a sectorului fine-dining din lumea occidentală, bazată pe Sapiensmethodology, o metodologie care ne permite să organizăm cunoștințele despre un anumit subiect, cu o abordare istorică, socio-politică și socio-culturală.

Informație interesantă: Sapiens, un cuvânt latin care înseamnă "cel care știe".

SERIA BULLIPEDIA

Întrucât și-a concentrat cea mai mare parte a timpului asupra cercetării în domeniul culinar, Adrià a continuat să creeze ceea ce este acum cunoscut sub numele de seria Bullipedia. Această serie, alcătuită din mai multe volume, tratează gastronomia occidentală și implică experți din diferite discipline aflați în căutarea inovației. În timp ce primele trei volume ale seriei vorbesc despre vinuri, băuturi și cocktailuri, această enciclopedie a dedicat un întreg volum originilor cafelei și culturii care o înconjoară. 


 

OBIECTUL DE STUDIU ESTE CAFEAUA

Cunoscut și sub denumirea de Coffee Sapiens, acest volum atestă călătoria de 20 de ani a lui Adrià alături de Lavazza, care l-a inspirat să analizeze cafeaua și prin prisma metodei Sapiens. Grație poveștilor scrise de cercetători, exploratori și oameni de știință, volumul Coffee Sapiens din seria Bullipedia împărtășește complexitatea incitantă a cafelei în toate formele și expresiile sale.

Scris în colaborare cu Universitatea Pollenzo, Coffee Sapiens se străduiește să înțeleagă cafeaua mult dincolo de marginea ceștii. Volumul analizează în profunzime originea și istoria cafelei și multiplele sale fațete: cum s-a născut, ce a devenit, ce reprezintă pentru cultura occidentală și de ce trebuie respectată.

CE ESTE, DE FAPT, CAFEAUA?

Acest volum acoperă patru direcții tematice principale: cafeaua ca produs simplu (planta); cafeaua ca produs prelucrat de om (de la boabe la măcinat), cafeaua ca preparat culinar (de la un produs brut la o băutură); și cafeaua ca experiență gastronomică (cu accent pe activitatea unui bar). Cu toate acestea, pentru a discuta fiecare traseu tematic în detaliu, volumul Coffee Sapiens a fost împărțit în 14 capitole individuale. 

Așadar, indiferent dacă sunteți un pasionat, un novice sau un expert în domeniul cafelei, acest studiu a fost creat pentru a vă ajuta să aprofundați înțelegerea subiectului cafelei și pentru a vă lărgi perspectiva asupra a ceea ce reprezintă aceasta în lumea de astăzi.

Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

Flagship Store

Descoperiți mai multe despre rețeaua noastră mondială de școli de cafea.