Business
@BUSINESS SOLUTIONS
alt alt

KAFA: O ADEVĂRATĂ SPECIALITATE DE CAFEA

Povestea intrigantă din spatele unui amestec de cafea exclusivist și rar, cu origini exotice.

Echipa Lavazza 2 minute

Una dintre cele mai rafinate cafele din lume, Kafa este un tip de cafea care își are originile în inima pădurii tropicale etiopiene, acolo unde a început istoria cafelei Arabica.

Kafa provine din prima plantă din care au luat naștere toate celelalte culturi de cafea și, din moment ce această primă plantă a răsărit cu multe secole în urmă, multe altele au continuat să crească spontan de atunci - sau cel puțin așa spune povestea.

De generații întregi, comunitățile din această regiune au transmis mai departe secretele despre cum să păstrează cel mai bine plantele Kafa și cum se recoltează fructele. De exemplu, recoltarea se face exclusiv manual și după o selecție atentă a boabelor crude, iar uscarea are loc natural, la soare.

 

 

DE UNDE PROVINE DENUMIREA KAFA?


 

 

Printre multele povești din lumea cafelei, una dintre cele mai populare și fascinante este cea a unui tânăr păstor numit Kaldi, care a trăit în regiunea Kaffa în jurul anului 850 d.Hr.

Potrivit poveștii, Kaldi a descoperit boabele de cafea datorită caprelor sale. El a observat că, după ingerarea unor boabe roșii, acestea se purtau ciudat, manifestând prea multă energie și entuziasm. Kaldi a decis să încerce el însuși boabele roșii, la fel cum a făcut și un călugăr curios care trecea prin zonă. Amândoi au fost încântați de efectele boabelor roșii.

Această descoperire a dat naștere unei noi tradiții care a fost păstrată de generații întregi și împărtășită în întreaga lume. Din acel moment, călugării din regiunea Araba Felix au început să bea infuzii din boabe de cafea pentru a se bucura de efectele lor uimitoare.

 

 

CE ESTE ATÂT DE SPECIAL LA KAFA?

Kafa este un amestec de cafea exclusiv și rar. O experiență de cafea îndrăzneață, de lungă durată și cu aromă bogată, creată pentru cei care caută un amestec diferit și cu adevărat special: combinația perfectă pentru un adevărat cunoscător de cafea. Prăjirea sa lentă îi păstrează calitățile organoleptice, acesta fiind secretul care stă la baza echilibrului perfect între aroma, gustul și consistența sa distinctivă.

Se spune că această cafea își are originea atât ca plantă, cât și mai târziu ca băutură, în regiunea Kaffa din Etiopia, unde există în prezent între 6.000 și 10.000 de plantații de cafea Kafa.

De fapt, Etiopia este punctul de început al călătoriei Coffee Sapiens . Coffee Sapiens este studiul scris de Chef Ferran Adrià, în colaborare cu Lavazza și Universitatea Pollenzo, și care dezvăluie multele povestiri din spatele lumii cafelei în speranța că înțelegerea istoriei sale va impulsiona inovația în domeniu.

Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

Flagship Store

Descoperiți mai multe despre rețeaua noastră mondială de școli de cafea.