![](/content/dam/lavazza-athena/language-masters/blockchain/landing/slider/thumb/d-m-01-thumb-@2.png)
O colecție a celor mai bune amestecuri de cafele sustenabile, prezentând proiectele Fundației Lavazza, pentru o călătorie aromată în jurul lumii.
La Reserva de ¡Tierra! Cuba este o poveste contemporană unică a unui amestec de cafea căruia îi pasă de fermieri, consumatori și de mediul local. Acest amestec organic își are originile în plantațiile din Santiago și Granma din Cuba, unde Fundația Lavazza este implicată în urmărirea următoarelor obiective: Conservarea pădurilor, îmbunătățirea practicii agricole, îmbunătățirea calității cafelei, susținerea femeilor și tinerilor, lanț valoric și lanț de aprovizionare scurt. Datorită tehnologiei blockchain, puteți urmări călătoria cafelei și angajamentul nostru privind sustenabilitatea.
La Reserva de ¡Tierra! Cuba este un amestec unic care crește ca parte integrantă a pădurii, în rezervații naturale protejate, caracterizate prin interzicerea tăierii copacilor înalți. Tehnicile de policultură utilizate în această zonă promovează biodiversitatea, garantează menținerea complexității structurale a acestui teritoriu, din punct de vedere ecologic, oferă o sursă stabilă de hrană și de venit pentru localnici și garantează sistemul de umbră ideal pentru plantele de cafea.
Partenerul fermierilor
Prin încurajarea bunelor practici agricole, Fundația Lavazza sprijină cultivatorii de cafea în creșterea producției de cafea și în combaterea schimbărilor climatice. În plus, îi instruim să cultive o recoltă mai omogenă și de mai bună calitate și să selecteze cele mai bune cireșe în timpul procesului de culegere, care se face în întregime manual. Datorită senzorilor care au fost instalați pe plantațiile de cafea, fermierii pot monitoriza datele despre mediu, permițându-le să își gestioneze mai bine plantațiile și să identifice cel mai bun moment pentru recoltare.
Descoperă mai multe despre Recoltare cu tehnologia blockchain:
Descoperă mai multe despre Recepție cu tehnologia blockchain:
Descoperă mai multe despre Datele de mediu cu tehnologia blockchain:
Pentru a îmbunătăți calitatea cafelei și a spori cererea economică, Fundația Lavazza și experții C&D Lavazza au oferit instruire specială și au furnizat drojdiile selectate, utilizate în procesul de fermentare controlată implementate pe o parte din recolta Robusta. Acest proces de fermentare urmărește să sporească complexitatea aromei, să elibereze notele exotice și să facă produsul final mai dulce și mai elegant. Procesul de fermentare La Reserva de ¡Tierra! Cuba urmează o abordare foarte strictă care implică monitorizarea constantă a timpului și temperaturii pentru a garanta dezvoltarea aromei corecte.
Descoperă mai multe despre Procesare cu tehnologia blockchain:
Selectarea și sortarea diferitelor tipuri de cafea poate îmbunătăți valoarea generală a acestora și calitatea din ceașcă. Această activitate este desfășurată utilizând sitele de cafea (pentru a separa boabele în funcție de dimensiuni) și o mașină de sortare (pentru a elimina boabele cu defecte majore). Fundația Lavazza a implementat un sistem de sortare manuală finală, realizat și gestionat de o echipă exclusiv feminină, formată din 95 de femei. Datorită acestui pas final, acum este posibilă sortarea cafelei în funcție de calitate și eliminarea defectelor care în mod mecanic nu pot fi identificate.
Descoperă mai multe despre Cantitatea selectată cu tehnologia blockchain:
Fundația Lavazza lucrează cu instituțiile din Cuba pentru a simplifica lanțul de aprovizionare cu cafea, prin reducerea numărului de intermediari și acordarea unei atenții sporite rolurilor care adaugă valoare reală produsului. De asemenea, sprijinim introducerea pe viitor a unei mecanism de recompense bazat pe calitatea cafelei, pentru a îmbunătăți bunăstarea fermierilor și calitatea produsului. Țelul nostru este de a crea un buget social participativ pentru producția de cafea, care ține cont de parametrii indexului de dezvoltare umană.
Călătoria pe mare a cafelei verzi durează 3-4 săptămâni, timp în care temperatura și umiditatea trebuie monitorizate constant pentru a păstra produsul. În această etapă cafeaua este destul de sensibilă și chiar o mică scăpare poate duce la un rezultat slab în ceașcă. Din acest motiv am instalat senzori în containerele de livrare care pot monitoriza toți acești parametri și ne permit să garantăm cea mai bună păstrare a produsului.
Descoperiți mai multe despre cafea Transportul de în cadrul tehnologiei blockchain:
Descoperiți mai multe despre cafea Transportul de în cadrul tehnologiei blockchain:
Descoperiți mai multe despre cafea Transportul de în cadrul tehnologiei blockchain:
Descoperiți mai multe despre cafea Transportul de în cadrul tehnologiei blockchain:
Din 1895, Lavazza a creat amestecuri unice combinând perfect corpul, aroma și gustul. La Reserva de ¡Tierra! Cuba este o combinație de Arabica procesată prin spălare și Robusta procesată prin spălare și fermentată, care sporește aromele și notele exotice din ceașcă.
Rezultatul final este un espresso echilibrat și bine definit cu un corp catifelat și o dulceață delicată, care celebrează moștenirea cubaneză. Metoda Lavazza de prăjire lentă și delicată aplică tehnicile de prăjire, precum prăjirea delicată în tambur și tehnologia de convecție a aerului, pentru a îmbunătăți profilul de gust al originii cafelei.
Fiecare amestec este prăjit cu parametri stricți de setare și diferite profiluri de prăjire pentru a elibera cei mai buni compuși aromatici.
Descoperiți mai multe despre procesul de Prăjire în cadrul tehnologiei blockchain:
Găsiți numărul de lot al cafelei pe pachetul de cafea sau întrebați barista