Business
@BUSINESS SOLUTIONS
alt alt

Proiectul Fundației Lavazza în Cuba

Fundația Lavazza urmărește să creeze un parteneriat pe termen lung pentru a susține dezvoltarea cafelei cubaneze, ca excelență locală, în timp ce are grijă de mediu. Lucrând îndeaproape cu 170 de fermieri din zonele Santiago și Granma, Fundația Lavazza și-a luat angajamentul de a îmbunătăți calitatea cafelei cubaneze precum și de a asigura dezvoltarea sustenabilă a acestor comunități de cultivatori de cafea.
Descoperiți angajamentul nostru

Conservarea pădurii 
Îmbunătățirea practicilor agricole
Îmbunătățirea calității cafelei
Susținerea femeilor și tinerilor
Lanț valoric și lanț de aprovizionare scurt
Cafea din pădurile din rezervațiile naturale

La Reserva de ¡Tierra! Cuba este un amestec unic care crește ca parte integrantă a pădurii, în rezervații naturale protejate, caracterizate prin interzicerea tăierii copacilor înalți. Tehnicile de policultură utilizate în această zonă promovează biodiversitatea, garantează menținerea complexității structurale a acestui teritoriu, din punct de vedere ecologic, oferă o sursă stabilă de hrană și de venit pentru localnici și garantează sistemul de umbră ideal pentru plantele de cafea. 

Partenerul fermierilor

Îmbunătățirea practicilor agricole

Prin încurajarea bunelor practici agricole, Fundația Lavazza sprijină cultivatorii de cafea în creșterea producției de cafea și în combaterea schimbărilor climatice. În plus, îi instruim să cultive o recoltă mai omogenă și de mai bună calitate și să selecteze cele mai bune cireșe în timpul procesului de culegere, care se face în întregime manual. Datorită senzorilor care au fost instalați pe plantațiile de cafea, fermierii pot monitoriza datele despre mediu, permițându-le să își gestioneze mai bine plantațiile și să identifice cel mai bun moment pentru recoltare.

Dot
Varietate

ARABICA

Începutul recoltării

01/06/2021

Finalul recoltării

31/12/2021

Randament/ha

1.237 Kg/ha

Cantitatea de cireșe recoltată

401.929 Kg

Varietate

ROBUSTA

Începutul recoltării

01/10/2021

Finalul recoltării

31/12/2021

Randament/ha

1.499 Kg/ha

Cantitatea de cireșe recoltată

257.400 Kg

Îmbunătățirea calității cafelei

Pentru a îmbunătăți calitatea cafelei și a spori cererea economică, Fundația Lavazza și experții C&D Lavazza au oferit instruire specială și au furnizat drojdiile selectate, utilizate în procesul de fermentare controlată implementate pe o parte din recolta Robusta. Acest proces de fermentare urmărește să sporească complexitatea aromei, să elibereze notele exotice și să facă produsul final mai dulce și mai elegant. Procesul de fermentare La Reserva de ¡Tierra! Cuba urmează o abordare foarte strictă care implică monitorizarea constantă a timpului și temperaturii pentru a garanta dezvoltarea aromei corecte.

Dot
Varietate/Proces

ARABICA WASHED

Varietate/Proces

ROBUSTA WASHED

Varietate/Proces

ROBUSTA FERMENTED

Timpul de fermentare

72 hours

Rolul important al femeilor

Selectarea și sortarea diferitelor tipuri de cafea poate îmbunătăți valoarea generală a acestora și calitatea din ceașcă. Această activitate este desfășurată utilizând sitele de cafea (pentru a separa boabele în funcție de dimensiuni) și o mașină de sortare (pentru a elimina boabele cu defecte majore). Fundația Lavazza a implementat un sistem de sortare manuală finală, realizat și gestionat de o echipă exclusiv feminină, formată din 95 de femei. Datorită acestui pas final, acum este posibilă sortarea cafelei în funcție de calitate și eliminarea defectelor care în mod mecanic nu pot fi identificate.

Dot
Varietate/Proces

ARABICA WASHED

Cantitatea de cafea selectată de Lavazza

55.828 Kg

Varietate/Proces

ROBUSTA WASHED

Cantitatea de cafea selectată de Lavazza

15.030 Kg

Varietate/Proces

ROBUSTA FERMENTED

Cantitatea de cafea selectată de Lavazza

5.460 Kg

Lanț valoric și lanț de aprovizionare scurt

Fundația Lavazza lucrează cu instituțiile din Cuba pentru a simplifica lanțul de aprovizionare cu cafea, prin reducerea numărului de intermediari și acordarea unei atenții sporite rolurilor care adaugă valoare reală produsului. De asemenea, sprijinim introducerea pe viitor a unei mecanism de recompense bazat pe calitatea cafelei, pentru a îmbunătăți bunăstarea fermierilor și calitatea produsului. Țelul nostru este de a crea un buget social participativ pentru producția de cafea, care ține cont de parametrii indexului de dezvoltare umană.

Dot

Păstrarea calității din Cuba până în Italia

Călătoria pe mare a cafelei verzi durează 3-4 săptămâni, timp în care temperatura și umiditatea trebuie monitorizate constant pentru a păstra produsul. În această etapă cafeaua este destul de sensibilă și chiar o mică scăpare poate duce la un rezultat slab în ceașcă. Din acest motiv am instalat senzori în containerele de livrare care pot monitoriza toți acești parametri și ne permit să garantăm cea mai bună păstrare a produsului.

Dot
Numele navei

X PRESS IRAZU

Plecare

04/11/2022

Sosire

29/11/2022

Durată

26 days

Temperatura medie a aerului

24.71° Celsius

Umiditatea medie

68.87 %

Numele navei

X PRESS IRAZU

Plecare

04/11/2022

Sosire

29/11/2022

Durată

26 days

Temperatura medie a aerului

24.71° Celsius

Umiditatea medie

68.87 %

Numele navei

X PRESS IRAZU

Plecare

04/11/2022

Sosire

29/11/2022

Durată

26 days

Temperatura medie a aerului

24.71° Celsius

Umiditatea medie

68.87 %

Arta prăjirii

Din 1895, Lavazza a creat amestecuri unice combinând perfect corpul, aroma și gustul. La Reserva de ¡Tierra! Cuba este o combinație de Arabica procesată prin spălare și Robusta procesată prin spălare și fermentată, care sporește aromele și notele exotice din ceașcă.

Rezultatul final este un espresso echilibrat și bine definit cu un corp catifelat și o dulceață delicată, care celebrează moștenirea cubaneză. Metoda Lavazza de prăjire lentă și delicată aplică tehnicile de prăjire, precum prăjirea delicată în tambur și tehnologia de convecție a aerului, pentru a îmbunătăți profilul de gust al originii cafelei.

Fiecare amestec este prăjit cu parametri stricți de setare și diferite profiluri de prăjire pentru a elibera cei mai buni compuși aromatici.

Dot
Tipul de prăjire

DRUM ROAST

Planta

STABILIMENTO CASA 1895

Data prăjirii

31/07/2023

Cafea prăjită

6.705 Kg

Descoperiți povestea despre sustenabilitate a cafelei
O poveste bogată în detalii și multe altele de descoperit
prin datele colectate de tehnologia blockchain.
Formatul numărului de lot este incorect Numărul de lot nu există
Datorită tehnologiei blockchain, puteți urmări călătoria cafelei și angajamentul nostru privind sustenabilitatea. 

Găsiți numărul de lot al cafelei pe pachetul de cafea sau întrebați barista

Gama La Reserva de ¡Tierra!
În spatele fiecărei cești de cafea se află o poveste despre sustenabilitate.

În spatele fiecărei cești de cafea se află o poveste despre sustenabilitate

Fiecare amestec din La Reserva de ¡Tierra! își are originile în comunitățile și teritoriile de cafea implicate în proiecte de responsabilitate socială, promovate și gestionate de Fundația Lavazza.

DESCOPERIȚI POVEȘTI ALE CAFELEI

Sunteți barista?

Descoperiți cum să preparați un espresso perfect cu amestecurile La Reserva de ¡Tierra! și cum să vă îmbunătățiți experiența cafelei.

DESCOPERIȚI MAI MULTE

Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

MAGAZIN IMPORTANT

Bucurați-vă de o experiența autentică Lavazza în magazinele noastre.