Back
PRODUSE
COLLECTIONS
CAFEA

*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.​

LAVAZZA STORIES
ALT ALT

Beyond Walls: Debutul italian al lui Saype

Opera de artă care aspiră să devină simbolul celui mai mare lanț uman de pe planetă

Echipa Lavazza 3 minute

„Doar împreună, mână-n mână, vom putea depăși cele mai mari provocări ale vremurilor noastre”. 

Acestea sunt cuvintele pe care Saype, artistul și pictorul franco-elvețian al Beyond Walls, proiectul Land Art care a ajuns în Torino pe 1 octombrie, 2020. Un proiect susținut de Lavazza Group, în colaborare cu municipalitatea din Torino și cu Muzeele Regale.

În decorul fermecător al Parcului Arheologic de la Poarta Palatină din Torino, Saype a dat viață unei opere de artă care se întinde pe o suprafață de 6.000 mp. Această pictură uriașă este o celebrare a solidarității, a rezistenței și a respectului pentru mediul înconjurător, care conectează în sens figurat orașul Torino cu restul lumii.

Proiectul Beyond Walls a început în iunie 2019 cu obiectivul de a crea simbolic cel mai mare lanț uman de pe planetă. Având ca pânză iarba, Saype a pictat o pereche de mâini care se întrepătrund și se țin strâns una de cealaltă. Acest gest simplu simbolizează modul în care noi, oamenii, putem trece dincolo de zidurile din fața noastră, ziduri care ne separă sau, mai degrabă, ne închid în compartimente mentale sau geografice.

„În cadrul Lavazza, arta este un limbaj universal, care are capacitatea de a crea experiențe, de a inspira și de a aduce oamenii împreună. Colaborarea cu Saype a început în 2018, mulțumită proiectului calendarului Lavazza… Proiectul „Beyond Walls” al lui Saype reprezintă încă un pas înainte în munca noastră pentru sustenabilitate din punct de vedere al mediului și al societății…Saype este un artist nou, tânăr, avangardist și, alături de abordarea sa autentică și abilitățile sale artistice, este capabil să interpreteze conceptul unei noi umanități,” a declarat Francesca Lavazza, membră a Consiliului de Administrației al Lavazza Group.

Beyond Walls este o operă de artă efemeră: tehnica inventată de Saype pentru a picta pe iarbă folosește culori complet biodegradabile, reducând la minim impactul asupra mediului, acestea decolorându-se pe măsură ce iarba trece prin ciclul normal de creștere.

Proiectul Beyond Walls din Torino prezintă, de asemenea, prima expoziție personală a lui Saype în Italia, care a fost expusă în Muzeele Regale din Torino, la Galeria Sabauda, și poate fi vizitată până pe 13 aprilie 2021.

DIN TORINO ÎN TOATĂ LUMEA

După expunerea în Paris, Berlin, la Monumentul național al eroilor din Ouagadougou, Burkina Faso, și în Torino, printre altele, proiectul Beyond Walls a continuat cu scopul de a aduce împreună peste douăzeci de orașe diferite din întreaga lume și de a crea un lanț uman extins. De fapt, după ediția din Istanbul, Saype a ales să se întoarcă în Africa, la Cape Town, pentru a-și duce mesajul pe toate cele 5 continente.

 Un pionier incontestabil al mișcării artistice, Saype, împreună cu o echipă de prieteni din copilărie care i se alătură pentru a călători prin lume și a crea, dorește să răspândească un mesaj universal de speranță prin intermediul operelor de artă pozitive.

Saype este sigur de un lucru: doar împreună vom putea depăși cele mai mari provocări ale vremurilor noastre

Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

MAGAZIN IMPORTANT

Bucurați-vă de o experiența autentică Lavazza în magazinele noastre.