Back
PRODUSE
COLLECTIONS
CAFEA

*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.​

LAVAZZA STORIES
alt alt

COFFEE DEFENDERS: UN DOCUMENTAR CARE DĂ SPERANȚĂ

Descoperă angajamentul Lavazza pentru susținerea comunităților locale din Meta, Columbia.

Echipa Lavazza 2-3 minute

Johana este o tânără femeie din Columbia care a pierdut totul în timpul conflictului armat FARC, dar care a renăscut reacționând pentru a-și recăpăta propria viață și pentru copiii ei. Era hotărâtă să continue să trăiască în comunitatea sa, pe pământul fertil și nepoluat din regiunea de cultivare a cafelei Meta, la poalele Anzilor, unde, în 2013, guvernul columbian a dat familiilor de fermieri, precum cea a Johanei, terenurile folosite anterior pentru culturi ilegale.


Împreună cu Alexandra Roca, fotograf și reporter, implicată în apărarea drepturilor femeilor și în mișcări de susținere a comunităților indigene, Johana este protagonistă în Coffee Defenders: a path from coca to coffee, un documentar pe care Lavazza l-a realizat în colaborare cu regizorul Oscar Ruiz Navia, una dintre cele mai dominante voci ale cinematografiei columbiene contemporane.


DESCOPERĂ MAI MULTE DESPRE BIOGRAFIILE PERSONAJELOR


Alexandra și Johana aveau o misiune: să aducă din Meta, Columbia, în Cartago, Costa Rica, una dintre plantele de cafea pe care Johana le cultivă. Aici începe călătoria prin regiunea Meta din Columbia, presărată cu plantații de coca, însă un loc în care cafeaua a devenit un simbol al schimbării și al eliberării. Culturile destinate cafelei reprezintă astăzi confirmarea puterii voinței de schimbare a omului, o valoare care trebuie protejată și apărată. Condusă de speranță și de o credință de nezdruncinat într-un viitor mai bun, Johana a renăscut prin munca depusă la noua fermă de cafea aflată în plină dezvoltare și spune o poveste despre emanciparea femeilor și despre curaj.

VIZIONEAZĂ-L ACUM

Cele două protagoniste au traversat locuri, culturi și au întâlnit oameni care, ca și Johana, trăiesc în fiecare zi drama războiului, dar și a renașterii care poate urma. Obiectivele au fost de a responsabiliza cultivatorii de cafea, de a aborda provocările rurale din Columbia, de a stimula talentele noilor generații de cultivatori de cafea, de a lua decizii care să îmbunătățească productivitatea și de a face față noilor provocări.

În acea perioadă, oamenii cultivau coca”, își amintește protagonista noastră, Johana. „Îmi era teamă, dar până la urmă mi-am spus: „Mă întorc, pentru că aici este casa mea și nu o pot abandona. Nu contează dacă vor să mă omoare, să o facă! Eu însă trebuie să mă întorc acasă.

DESCOPERĂ CULISELE

Bucură-te de câteva clipuri video și de o serie de fotografii din culisele producției prin intermediul unui clip video. 


SĂ NE CONCENTRĂM ASUPRA DOCUMENTARULUI PRIN INTERMEDIUL COMUNICATULUI DE PRESĂ.

Descarcă comunicatul de presă pentru Coffee Defenders pentru a descoperi detaliile primului documentar Lavazza. 


Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

MAGAZIN IMPORTANT

Bucurați-vă de o experiența autentică Lavazza în magazinele noastre.