Back
PRODUSE
COLLECTIONS
CAFEA

*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.​

LAVAZZA STORIES
alt alt

PROIECTUL „DEFRIȘARE ZERO”

Lavazza sprijină un proiect din Ecuador care promovează producția sustenabilă de cafea în bazinul amazonian.

Echipa Lavazza 2-3 minute

Fundația Lavazza susține în prezent un proiect în Ecuador pentru a promova producția sustenabilă de cafea, atât din punct de vedere ecologic, cât și social. Obiectivul acestui proiect este de a stimula producția de cafea sustenabilă, generând o mai bună distribuire a beneficiilor între diferiții actori din lanț.

Ca urmare a defrișărilor masive din bazinul amazonian, guvernul ecuadorian folosește în prezent fondurile alocate de Green Climate Fund (GCF) și de Global Environment Facility (GEF) pentru a consolida inițiativele guvernamentale existente în vederea combaterii acestui fenomen. Recent, GEF a alocat fonduri pentru crearea de lanțuri agricole cu „defrișare zero” care, printre diferitele lanțuri de produse de bază incluse, prevedea și un proiect de cultivare a cafelei în 23 de provincii limitrofe pădurii amazoniene.

În acest sens, Ministerul Mediului și Apei (MAAE), Ministerul Agriculturii și Zootehniei (MAG) din Ecuador și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și-au unit forțele pentru a lansa o inițiativă de sprijinire a cafelei care implică „Despădurire zero”, cu scopul de a îmbunătăți veniturile producătorilor prin creșterea calității și productivității cafelei.

LAVAZZA ESTE MEREU ÎN PRIMA LINIE A DEZVOLTĂRII DURABILE

Lavazza a fost singura companie din domeniul prăjirii cafelei care a susținut această inițiativă importantă. Rolul său a fost de a promova în Ecuador standardul fără despăduriri în domeniul cafelei și de a sprijini țara în producția de cafea de înaltă calitate.

La sfârșitul anului 2019, la Quito a fost semnată o scrisoare de intenție între MAAE, MAG, PNUD și Lavazza, pentru a consolida sectorul cafelei din Ecuador prin pilotarea inițiativei acestei țări de despădurire zero. Acest lucru a reprezentat un pas fundamental către o producție sustenabilă în sectorul cafelei, în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și cu Acordul de la Paris privind clima.

Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

MAGAZIN IMPORTANT

Bucurați-vă de o experiența autentică Lavazza în magazinele noastre.