*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.
Lavazza și CESVI își unesc eforturile pentru a contribui la combaterea defrișărilor din pădurea amazoniană.
Pădurea amazoniană este cea mai mare și mai diversă pădure tropicală de pe Pământ. Producând 6% din întregul său oxigen, aceasta și-a câștigat renumele de „Plămânii planetei”. Fiind gazda unora dintre cele mai puternice și mai prețioase arme naturale din lume împotriva schimbărilor climatice, pădurea amazoniană se mândrește cu o multitudine de resurse minerale și bogății naturale, inclusiv lemn, precum și cu mai mult de jumătate din speciile de floră și faună din lume.
Flora Amazonului joacă un rol esențial în curățarea aerului pe care îl respirăm. În schimbul oxigenului lor, plantele absorb dioxid de carbon, cel mai important dintre gazele cu efect de seră cu durată lungă de viață de pe Pământ. Cantitatea de dioxid de carbon absorbită de fiecare plantă depinde de mărimea sa: cu cât este mai mare, cu atât absoarbe mai mult dioxid de carbon.
Din păcate, în ciuda a tot ceea ce oferă, Amazonul este în prezent mai mult exploatat decât protejat pentru a face loc agriculturii, producției și construcțiilor. În consecință, cei a căror supraviețuire depinde de valorificarea sa sunt cei mai afectați. Ca urmare a defrișărilor masive, multe dintre comunitățile indigene au optat în prezent să participe la aceste defrișări.
Deși aceste activități contribuie și mai mult la degradarea și deșertificarea pădurilor și la reducerea gazelor cu efect de seră, este mai convenabil și mai profitabil să tai copaci și să vinzi bușteni decât să trăiești din munca pământului.
Pentru a proteja acest prețios izvor de resurse, Fundația Lavazza, împreună cu CESVI, Ministerul Mediului din Peru și comunitățile locale și indigene au lansat un proiect pentru a promova conservarea patrimoniului forestier existent. Proiectul va include implementarea, de asemenea, a sădirii de noi plante în zonele degradate ale pădurii, în special nuci amazonieni. Cunoscut și sub denumirea de Bertholletia excelsa, acest copac poate crește până la 50 de metri înălțime, poate trăi până la 700 de ani și poate stoca aproximativ 64.000 kg de dioxid de carbon în timpul vieții sale.
Nu în ultimul rând, acest proiect are o puternică componentă socială, care promovează colectarea, prelucrarea și comercializarea produselor naturale locale, cum ar fi nucile amazoniene. Plantarea unor astfel de copaci poate contribui la asigurarea de hrană pentru comunitățile indigene și poate deveni o oportunitate pentru a realiza venituri economice.
Sustenabilitate
Sustenabilitate
Sustenabilitate
Sustenabilitate
Sustenabilitate
Sustenabilitate