Excelență cu impact zero al emisiilor de CO₂

Cafeaua noastră nu ar fi întru totul excelentă dacă nu ne-ar păsa de amprenta noastră de carbon. Însă produsele noastre sunt fabricate cu impact zero al emisiilor de CO₂. Acum, vă oferim excelență la superlativ.

Excelență cu impact zero al emisiilor de CO₂

Noile capsule de cafea Lavazza compatibile cu automatele de cafea originale Nespresso*

sunt primele noastre capsule din aluminiu neutre din punctul de vedere al emisiilor de CO₂ care oferă experiența veritabilă a unui espresso Lavazza și aromele unice ale amestecului dvs. preferat.


O cafea italiană de calitate excelentă, în capsule cu impact zero al emisiilor de CO₂.

 

* Notă: Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso   

Noile capsule Lavazza neutre din punctul de vedere al emisiilor de CO₂ 

Abordarea noastră privind neutralitatea emisiilor de CO₂ începe prin reducerea emisiilor la nivelul întregului lanț valoric Lavazza. În 2020, ne-am început călătoria de compensare a emisiilor directe și de atingere a unei compensări complete a emisiilor de CO₂.

Aceasta face parte din angajamentul nostru mai amplu în direcția sustenabilității, numit Blend for Better. Acesta include numeroase proiecte în concordanță cu Obiectivele de dezvoltare durabilă ale Organizației Națiunilor Unite pentru 2030, în patru domenii principale: Grija față de mediul înconjurător, Crearea unui cerc virtuos, Generarea de oportunități și Educația în direcția schimbării.

DESCOPERIȚI MAI MULTE

Ce înseamnă aceasta în mod concret?    

Abordarea noastră în privința neutralității emisiilor de carbon începe prin reducerea emisiilor. Conștientizând faptul că toate emisiile nu pot fi reduse dintr-o dată, Lavazza folosește principiul compensării emisiilor de carbon pentru emisiile reziduale prin sprijinirea a numeroase proiecte. Ne compensăm emisiile anuale de carbon în raport cu volumele de capsule produse, care sunt echivalente cu următoarele exemple:

167.184.407 km cu autoturismul
167.184.407 km cu autoturismul
Actualizat în 2022

Transport mediu cu autoturismul. Media ia în considerare motoarele cu ardere internă și mașinile electrice, diferitele clase de autovehicule, diferitele dimensiuni ale acestora, precum și tipurile de combustibil. Pentru mașinile electrice, se iau în considerare numai mașinile de dimensiune medie.

96.444 de călătorii dus-întors între Paris și New York, per pasager
96.444 de călătorii dus-întors între Paris și New York, per pasager
Actualizat în 2022

Călătorie de 5.849,32 km cu un avion pentru zboruri lungi. Grad de ocupare de 80%.

16.004.645 de topuri de hârtie produse
16.004.645 de topuri de hârtie produse
Actualizat în 2022

Pentru topurile de hârtie, se iau în considerare 500 de coli A4. Gramaj de 75 g/m2, hârtie cerată ușoară, ambalajul nu este luat în considerare.

Ciclul de viață al produsului      

Capsulele Lavazza neutre din punctul de vedere al emisiilor de CO₂ includ compensarea emisiilor produse pe durata întregului ciclu de viață al produsului, de la cultivarea cafelei și până la finalul ciclului său de viață, trecând prin toate etapele de producție, transport și eliminare.    

<p>1. Aprovizionarea cu cafea    </p>

1. Aprovizionarea cu cafea    

Compensăm toate emisiile asociate cantității de cafea produsă și prelucrată în fiecare etapă a lanțului de aprovizionare.

<p>2. Ambalare      </p>

2. Ambalare      

Compensăm emisiile asociate producției, transportului și proceselor de fabricație a ambalajelor.     

<p>3. Producție și livrare    </p>

3. Producție și livrare    

Compensăm toate emisiile asociate procesului de producție în urma căruia materiile prime sunt transformate în produs finit.

<p>4. Distribuție    </p>

4. Distribuție    

Compensăm emisiile asociate distribuirii produsului final din centrul de producție până în toate centrele de distribuție.

<p>5. Utilizare</p>

5. Utilizare

Compensăm emisiile asociate consumului produsului final (de ex., energia automatelor de cafea).

 

<p>6. Sfârșitul ciclului de viață    </p>

6. Sfârșitul ciclului de viață    

Compensăm emisiile asociate tuturor pașilor prin care se elimină produsul final (de ex., eliminarea ambalajelor și a cafelei în conformitate cu cadrul reglementar și operațional din fiecare țară).

Vom atinge împreună obiectivul de neutralitate a emisiilor de CO₂    

 

Lavazza este unul dintre principalii actori din industria agroalimentară de la nivel mondial. Din acest motiv, producerea unei cafele de cea mai înaltă calitate constituie doar o parte a misiunii noastre, deoarece aceasta nu ar însemna nimic dacă nu am lua în considerare și modul în care procedăm.
Angajamentul nostru constă în a face tot ceea ce ne stă în putere pentru a folosi resurse sustenabile, a asigura un mediu de lucru echitabil pentru cultivatorii de cafea și, desigur, a reduce emisiile de CO₂ în lanțul nostru de aprovizionare. Să mergem împreună.

O misiune într-o capsulă 

Lavazza dă viață unui nou concept al cafelei.  Noile noastre capsule cu emisii de CO₂ compensate integral și create de maeștrii noștri în domeniul amestecurilor vă oferă excelența pură.

DESCOPERIȚI COMBINAȚII INEDITE