ÎNAPOI
8 minuti
40 Hands

Asnakech și aurul verde

Publicat la 16 martie 17

Numele meu este Asnakech Thomas Biene și sunt cultivator de cafea. Îmi place munca mea și sunt onorat să o fac în Etiopia, țara unde a început totul.

 

 

Și asta deoarece aici, în această țară, a fost descoperită cafeaua și a devenit o resursă pentru locuitorii săi, cu mult înainte de a se răspândi în Africa și în restul lumii. Și acum, ca și atunci, cafeaua este o modalitate de a obține o poziție socială mai bună, de a ne schimba radical modul de viață. Acesta este motivul pentru care lucrez cu o serie de asociații și companii, inclusiv cu Lavazza, pentru a sprijini agricultorii, pentru a-i educa și a le transmite pasiunea mea.

Știu că poate suna ciudat, dar eu vorbesc cu plantele mele, le pot înțelege. În fiecare zi, apare o nouă provocare, căreia trebuie să îi fac față. Le pot auzi dimineața, strigându-mă: „Dragul meu, am nevoie de ceva de mâncare”. Sau: „Te rog, ai grijă de mine!”. Fiecare plantă trebuie îngrijită în mod corespunzător, ramurile uscate trebuie tăiate, iar solul de dedesubt trebuie păstrat îngrijit și curat, fără iarbă. Eu folosesc doar îngrășăminte naturale, cum este compostul, care păstrează planta sănătoasă, cu frunze lucioase și fructe mari și rotunde.

 

 

 

Cafeaua este atât de adânc înrădăcinată în tradițiile noastre, încât este văzută ca de bun augur.

În cazul în care un bărbat care își caută o soție intră într-o casă atunci când este servită cafeaua, înseamnă că este în locul potrivit și că mariajul va merge bine.

Același lucru este valabil pentru împăcări: dacă a existat o dispută de durată între doi oameni, familiile își trimit reprezentanții pentru a rezolva problema. Dacă, la intrarea în casă, Abol Bunna (cafeaua la prima sa fierbere) este gata, se face pace, punându-se capăt oricărei discuții.

 

Asnakech e l'oro verde
Asnakech e l'oro verde

 

Pentru mine, cafeaua este sinonimă cu fericirea. Uitați-vă la fețele oamenilor mei. Zâmbesc, chiar dacă sunt obosiți.

Este o băutură sănătoasă, plină de energie, care aduce oamenii mai aproape unii de alții, îi adună în jurul mesei și îi unește.

Aici o numim aurul verde sau coloana vertebrală a țării noastre. De aceea, Africa ar trebui să se asigure că toți locuitorii săi au acces la această băutură unică.

 

 

Scopul meu este să aduc cafeaua africană pe primul loc în lume; din acest motiv, voi continua să o produc cât timp voi trăi. Îmi place cafeaua și o voi cultiva până la ultima mea suflare, știind că am contribuit oferind țării mele și lumii întregi un produs de calitate. La urma urmei, orice formă de excelență schimbă lumea în bine.

 

 

 

*Asnakech Thomas Biene is one of the protagonists of the 2015 Lavazza calendar – Earth Defenders.

Am găsit alte articole care ar putea să vă intereseze...

REVISTA
V60

Coffee Hacks

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
The Earth Defenders: în spatele obiectivului cu gardienii Pământului

Coffee Culture

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
Despre comunitate, colaborare și o lume mai bună

Coffee Study Program

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
Somboun Saj Boukea, o viață dedicată pământului roșu din Laos

40 hands

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
C pentru cremă

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
Espresso

Coffee Hacks

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
Syphon

Coffee Hacks

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
AeroPress

Coffee Hacks

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
Lucrul cel mai important: dezvoltarea de care avem nevoie

Coffee Study Program

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
Plantarea semințelor unui viitor sustenabil

Coffee Study Program

AFLAȚI MAI MULTE