Înainte de a fi servită, de la semănare până la ceașca de espresso, cafeaua Lavazza trece prin 40 de perechi de mâini. În spatele fiecăreia dintre aceste atingeri există o cultură, un chip, o poveste care merită spusă.
40 Hands este titlul unei călătorii în cadrul căreia vom încerca să îi cunoaștem pe oamenii care au decis să-și dedice viața pasiunii pentru cafea, începând cu cei din țările de origine. În fața noastră, se va deschide un drum care ne va purta printre generații și latitudini, având însă în centru un set constant de valori: „Respect, dăruire și responsabilitate, în special față de natură”, spune Enrique MANCILLA Oyos, un agricultor peruvian, care a lucrat cu noi de ani buni.
Strămoșii săi au procesat cafea la Nagazú, dar în acea epocă nu existau drumuri, așa că producția era limitată la nevoile familiei.
„Apoi am venit eu”, spune fiul său Abel, „și Lavazza, care a ajuns aproape în același timp cu proiectul său de sprijin comunitar ce a îmbunătățit procesul nostru de fabricație, furnizându-ne echipamentele și cunoștințele de care aveam nevoie”.