Back
PRODUSE
COLLECTIONS
CAFEA

*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.​

LAVAZZA STORIES
ALT alt

EXCELENȚĂ PRIVIND COMPENSAREA EMISIILOR DE CO₂

Capsulele noastre de cafea nu ar putea fi cu adevărat excelente dacă nu am avea grijă de amprenta de carbon. De aceea produsele noastre sunt create având în vedere compensarea emisiilor de CO₂. Acum sunt excelență pură.

La momentul de față, toate capsulele Lavazza compatibile cu cafetierele Nespresso* Original, capsulele Lavazza Firma și Lavazza Blue compensează emisiile de CO₂. Experiența clasică și unică a cafelei Lavazza cu toate aromele și notele distinctive ale amestecurilor noastre, acum în capsule excelente cu emisiile de CO₂ compensate.

*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso.

Ciclul de viață al produsului

Activitățile implementate pentru a compensa emisiile de CO₂ ale capsulelor Lavazza compatibile cu cafetierele Nespresso* Original, Lavazza Firma și Lavazza Blue acoperă întregului ciclu de viață al produsului, de la cultivarea cafelei până la sfârșitul ciclului său de viață, în toate etapele de producție, transport și eliminare.

alt
Aprovizionarea cu cafea
Ambalare
Ambalare
Producție
Producție
Distribuție
Distribuție
Consum
Consum
Sfârșitul ciclului de viață
Sfârșitul ciclului de viață
Aprovizionarea cu cafea
Aprovizionarea cu cafea
Ambalare
alt
Producție
alt
Distribuție
alt
UTILIZARE
alt
alt
alt

Ce înseamnă aceasta în mod concret?

Lavazza este unul dintre principalii jucători la nivel mondial în industria agroalimentară. De aceea, producerea cafelei de cea mai înaltă calitate este o parte a misiunii noastre și ar fi inutil să nu luăm în considerare și modul în care facem acest lucru.

Angajamentul nostru constă în a face tot ceea ce ne stă în putere pentru a folosi resurse sustenabile, a asigura un mediu de lucru echitabil pentru cultivatorii de cafea și, desigur, a reduce emisiile de CO₂ în lanțul nostru de aprovizionare.

Abordarea noastră în privința neutralității emisiilor de carbon începe prin reducerea emisiilor. Conștientizând faptul că toate emisiile nu pot fi reduse dintr-o dată, Lavazza folosește compensarea emisiilor de carbon pentru emisiile reziduale, sprijinind diferite proiecte.

Exemple de proiecte de compensare a emisiilor de carbon selectate de Lavazza Group

Chile

Hidrocentralele fără acumulare din Chile

Proiectul Chacayes Community Funds se învârte în jurul unei centrale electrice localizată în Valea Cachapoal, în Chile. Lansat în 2011, acesta joacă un rol important prin faptul că vine în întâmpinarea nevoii în creștere a țării privind electricitatea și reducerea emisiilor de CO2, contribuind la creșterea economică și dezvoltarea sustenabilă a comunităților locale. De exemplu, peste 200 de persoane au fost instruite și 80 au găsit locuri de muncă în ultimii 2 ani. 

Brazilia

Activitatea proiectului Centralei Hidroelectrice Teles Pires

Proiectul constă în implementarea hidrocentralei Teles Pires, una dintre cele mai eficiente din Brazilia, capabilă să furnizeze energie către aproximativ 13,5 milioane de locuitori. Un total de 44 de programe socio-ecologice au fost, de asemenea, dezvoltate în jurul acesteia, inclusiv proiecte de educație ecologică, restaurarea pădurilor și conservarea terenurilor. În plus, au fost dezvoltate 12 programe exclusiv pentru protecția populațiilor indigene din zonă.

Brazilia

Parcurile Eoliene Santa Clara

Proiectul constă în implementarea și operarea a șapte noi facilități de operare a energiei eoliene. Activitatea proiectului contribuie la dezvoltarea durabilă a țării gazdă, prin contribuirea la sustenabilitatea ecologică locală și la generarea netă a locurilor de muncă, ceea ce încurajează și învățarea și dezvoltarea tehnologică. 

Honduras

Proiectul Eolian Cerro de Hula

Proiectul va reprezenta primul parc eolian interconectat la Sistemul național interconectat al Honduras. Contribuie la dezvoltarea durabilă a Honduras, reducând gazele cu efect de seră și importul de combustibili fosili. Prin investiții locale, acest proiect va îmbunătăți economia teritoriului și va crea noi oportunități de angajare. Satisfacerea cererii de energie în creștere și tranziția de la generarea de combustibili fosili va demonstra replicabilitatea tehnologiei de energie curată. 

Mexic

Proiectul eolian Oaxaca

Compensarea emisiilor prin acest proiect vine din electricitatea curată generată în parcurile eoliene mexicane din Oaxaca. Acestea produc energie curată pentru aproximativ 700.000 de case din Mexic, ceea ce înseamnă emisii anuale reduse cu 670.000 tCO2eq. Acesta poate fi considerat echivalentul fixării CO2 realizată de o pădure cu 33,5 milioane de copaci. În Oaxaca, mai bine de 500.000 EUR au fost investiți până acum pentru îmbunătățirea calității vieții a peste 12.000 de oameni.


Capsule Lavazza cu compensarea emisiilor de CO₂

Aceasta face parte din angajamentul mai amplu al Lavazza Group în direcția sustenabilității, numit Blend for Better. Acesta include numeroase proiecte în concordanță cu Obiectivele de dezvoltare durabilă ale Organizației Națiunilor Unite pentru 2030, în patru domenii principale: Grija față de mediul înconjurător, Crearea unui cerc virtuos, Generarea de oportunități și Educația în direcția schimbării.

Descoperiți mai multe
alt
Lavazza
alt
Protejarea climei
alt
Sustenabilitatea de mediu
alt
Sustenabilitate prin proiectare
Utilizarea responsabilă a resurselor
Lavazza
Protejarea climei
Excelența Lavazza în capsule compatibile cu cafetierele Nespresso*

Excelența amestecurilor Lavazza vine în noile capsule din aluminiu neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon. Lavazza compensează toate emisiile cauzate de acest produs.

Descoperiți mai multe

CAPSULE BLUE PENTRU DOMENIUL ALIMENTAR

Calitatea perfectă într-o singură ceașcă pentru HORECA

Descoperiți amestecurile noastre de cafea barista pentru a împărtăși o experiență de neuitat cu clienții voștri

Descoperiți mai multe

CAPSULE BLUE BUSINESS SOLUTIONS

O ceașcă de cafea minunată @work

Capsulele Lavazza BLUE oferă experiența esențială a cafelei pentru birourile de dimensiuni mici și medii.

Descoperiți mai multe


CAPSULELE FIRMA

Cafea de calitate bar, pentru birou

Noile capsule Lavazza Firma au fost create pentru a oferi gustul și aroma impecabile ale unui espresso italian perfect, chiar la biroul dvs.

Descoperiți mai multe

Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

MAGAZIN IMPORTANT

Bucurați-vă de o experiența autentică Lavazza în magazinele noastre.