Back
PRODUSE
COLLECTIONS
CAFEA

*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.​

LAVAZZA STORIES
alt alt

CĂLĂTORIA LAVAZZA CĂTRE SUSTENABILITATE

Ne dorim ca fiecare ceașcă de cafea să fie o experiență unică, inovatoare și sustenabilă

5 minute

Începând cu 1935, Lavazza a adoptat o viziune de companie care acordă prioritate patrimoniului economic, uman, de mediu și cultural al țărilor cu care a lucrat și continuă să lucreze.

Încă de la început, Lavazza Group și-a propus să combine excelența, sustenabilitatea și inovația pentru a garanta o calitate maximă a cafelei cu un impact minim posibil asupra mediului.

Astfel, compania a făcut din fiecare ceașcă de cafea o experiență unică și ecologică, pe care consumatorii o pot savura în orice moment, fără a fi nevoiți să compromită calitatea acesteia. 

ANGAJAMENTUL NOSTRU FAȚĂ DE SUSTENABILITATE

Manifestul Lavazza Group Blend for Better este reprezentativ pentru angajamentul nostru față de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Agendei 2030 a Organizației Națiunilor Unite. Acest manifest se referă direct la ambiția noastră de a produce cafea de cea mai bună calitate, dar și de a face acest lucru într-un mod durabil, care să integreze principiile sustenabilității în toate activitățile și procesele noastre.

Pe măsură ce Lavazza Group a pornit într-o călătorie de integrare a acestor principii, unul dintre cele mai importante eforturi pe care le-am depus pentru a avea un impact pozitiv la nivel social, economic și de mediu a fost producția de produse sustenabile. Să luăm, de exemplu, unul dintre cele mai populare produse sustenabile ale noastre: capsulele ecologice Lavazza. Aceste capsule sunt fabricate dintr-un biopolimer compostabil și, cel mai important, sunt biodegradabile în 180 de zile, dacă sunt procesate corect.

Un alt efort important care merită remarcat pe parcursul acestei călătorii a fost sprijinul Lavazza, atât financiar, cât și de altă natură, pentru proiectele de dezvoltare durabilă care contribuie la îmbunătățirea condițiilor de muncă și de viață în comunitățile locale în care ne desfășurăm activitatea. Având în vedere că oamenii se află întotdeauna în centrul fiecărui proiect Lavazza Group, prin aceste inițiative sperăm să promovăm un mediu de lucru care să protejeze oamenii, calitatea vieții lor și a familiilor lor.

CERTIFICĂRILE NOASTRE

Pe lângă numeroasele proiecte și inițiative care demonstrează abordarea inovatoare și responsabilă față de mediu a Lavazza Group, suntem mândri să enumerăm mai jos unele dintre cele mai valoroase realizări ale noastre - certificările noastre. Am lucrat asiduu, dedicând timp și resurse prețioase, pentru a le obține pe fiecare dintre acestea.

· Rainforest Alliance: Această certificare înseamnă că ne angajăm să oferim produse de la ferme certificate Rainforest Alliance. Acest document important este un simbol al mărcilor și companiilor care se angajează să stimuleze dezvoltarea economică, să construiască comunități rezistente și să ne protejeze mediul înconjurător.
 

· Certificarea TÜV Austria pentru produse: Această certificare recunoaște faptul că produse precum Lavazza Eco Caps sunt compostabile la nivel industrial, deoarece sunt conforme cu standardul internațional EN 13432, după cum arată certificarea lor de către TÜV Austria. Produsele care au fost certificate de către TÜV AUSTRIA au adesea un avantaj competitiv semnificativ, deoarece oferă o dovadă obiectivă a calității produsului.

· Certificarea ecologică: Această certificare este acordată mărcilor și companiilor care oferă un produs care a fost recoltat în conformitate cu procesele de producție care respectă reglementările Uniunii Europene privind agricultura ecologică.

· Certificarea WELL Health-Safety Rating: Lavazza Group a ales WELL Health-Safety ca fiind protocolul care trebuie adoptat pentru a-i proteja pe toți cei care își petrec timpul în locațiile sale. Clădirile cu această certificare sunt identificabile prin semnul WELL Health-Safety Rating de la intrare. Cu toate acestea, toate sediile Lavazza Group din întreaga lume întrunesc aceste valori de calitate, siguranță, frumusețe și bunăstare

· Certificarea LEED®: Certificarea Leadership in Energy and Environmental Design este cel mai renumit premiu la nivel internațional pentru performanță energetică și de mediu. Clădirea Nuvola Lavazza, noul centru de management corporativ Lavazza, a obținut deja certificarea LEED® de nivel PLATINUM, unul dintre cele mai înalte niveluri de certificare. În prezent, este una dintre cele mai sustenabile clădiri din lume

Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

MAGAZIN IMPORTANT

Bucurați-vă de o experiența autentică Lavazza în magazinele noastre.