Back
PRODUSE
COLLECTIONS
CAFEA

*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.​

LAVAZZA STORIES
alt alt

CUBA ÎNSEAMNĂ VIAȚĂ, CUBA ESTE ¡TIERRA!

Lavazza sărbătorește cultura cubaneză cu ediția specială „¡Tierra! La Habana”.

Echipa Lavazza 2-3 minute

Aniversarea a 500 de ani a fondării orașului Havana are loc doar de două ori într-o mie de ani.  

De aceea, ar trebui sărbătorită din plin. 

Cu această ocazie, Lavazza a lansat "¡Tierra! La Habana", un amestec în ediție limitată de cafea 100% Arabica Cubana care evocă, atât prin gust, cât și prin design, atmosfera caldă și colorată a culturii cubaneze. 

Ediția limitată ¡Tierra! La Habana și angajamentul Lavazza în această țară fac parte dintr-un proiect pe termen lung demarat în 2018 de Fundația Lavazza, în parteneriat cu Oxfam și autoritățile cubaneze

O POVESTE DESPRE CAFEAUA CUBANEZĂ

Istoria Cubei este, de asemenea, și istoria cafelei.

Coloniștii francezi au început să cultive cafea pe această insulă în secolul al XVIII-lea. Climatul său favorabil și bunele practici agricole i-au dat cafelei cubaneze prestigiul, care s-a răspândit rapid dincolo de hotarele insulei. Cu toate acestea, la jumătatea secolului trecut, a început o fază de declin.

Astăzi, țara trece prin probleme legate de declinul producției de cafea, managementul precar al calității și nevoia de regenerare a zonelor cu productivitate scăzută. Acum, mai mult ca niciodată, această situație are repercusiuni însemnate asupra comunităților locale, în special datorită dezinteresului față de cultivare al generațiilor tinere și a lipsei implicării femeilor.

CAFEAUA ÎNSEAMNĂ VIAȚĂ, CAFEAUA E ¡TIERRA!

Anul trecut, odată cu proiectul ¡Tierra!, Lavazza a lansat un program pentru a îmbunătăți producția de cafea de calitate sustenabilă și standardele de viață pentru fermierii din Cuba.

Prima fază a proiectului, concepută și gestionată de către Fundația Giuseppe e Pericle Lavazza Onlus, a marcat crearea a 10 centre de producție și altoire pentru 6 milioane de plante noi de cafea de înaltă calitate, în partea de est a insulei, implicând comunitățile din Granma și Santiago.

Odată cu consolidarea lanțului de producție a cafelei, comunitățile locale au avut ocazia de a construi o mică unitate de producție, de a promova rolul femeilor și al tinerilor și de a permite o distribuție mai echitabilă a muncii și o creștere economică durabilă în timp.

ÎNSĂMÂNȚAREA CAFELEI, RĂSPÂNDIREA CULTURII

Lavazza a ales să contribuie la sărbătorirea Havanei prin împărtășirea experienței sale de secole în rândul comunităților locale, dezvăluindu-și procesele de producție, tehnicile de amestecare și prăjire, împreună cu arta espresso-ului italian autentic și cele mai recente tendințe în materie de rețete.

Cu un program dedicat de instruire, Lavazza susține deschiderea a 34 de școli, care diseminează cunoștințe despre cele mai bune practici agricole în rândul a 2.900 de cultivatori de cafea și 500 de tehnicieni din sector. 

În decorul sugestiv al Casa de la Amistad, compania a amenajat o versiune temporară a Training Center. Cu 47 de locații în întreaga lume, aceste centre de instruire reprezintă cea mai mare rețea de pregătire în materie de cafea, pentru experți și entuziaști.

Atmosfera, culorile și oamenii din Cuba au fost principalii protagoniști ai expoziției fotografice a lui Steve McCurry - care a semnat toate fotografiile din cadrul proiectului ¡Tierra! încă de la apariția acestuia. În imaginile sale, Steve arată activitățile legate de producția cafelei și legătura strânsă dintre oameni și pământul lor.

Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

MAGAZIN IMPORTANT

Bucurați-vă de o experiența autentică Lavazza în magazinele noastre.