ÎNAPOI
A cup with

Mathilde Chatellard

Arbitra de tușă

De îndată ce este timpul pentru o pauză, Mathilde Chatellard va profita de ocazia pentru a savura un latte cu gheață Lavazza răcoritor. După ore petrecute în soare, în rândul din față de la Roland-Garros, o băutură rece este ideală.

Mathilde petrece multe ore în soare, la doar câțiva metri de cei mai faimoși jucători de tenis din lume. Nu ca membru al publicului, ci ca arbitră de tușă.

Este o slujbă dificilă, care necesită concentrare absolută. Ca un adevărat profesionist, Mathilde nu se lasă distrasă de nimic. Cu toate acestea, uneori este dificil, mai ales atunci când joci pe renumitul teren central, terenul Philippe Chatrier. Acolo, este greu să uiți că ochii a milioane de fani din întreaga lume sunt ațintiți asupra ta.

03-Lavazza-magazine-tennis-acupwith-articolo-MathildeChatellard-img-1-sx
04-Lavazza-magazine-tennis-acupwith-articolo-MathildeChatellard-img-2-dx

„Sunt mai mulți oameni care te urmăresc”, spune Mathilde, sorbind latte-ul ei cu gheață. „Știi că aceste meciuri sunt transmise la televizor. Trebuie să fii mult mai strictă cu tine însuți.”

Și chiar pe zgura roșie a terenului Philippe Chatrier s-a întâmplat ceva ce Mathilde nu va uita niciodată. „Anul trecut,” își amintește ea, râzând, „un jucător aproape a aruncat cu racheta în capul meu. În timpul unui schimb de servicii, racheta i-a alunecat din mâini și am evitat-o la mustață!”

Mathilde ne liniștește, spunând: „După aceea, evident, și-a cerut scuze. Dar nu a fost vina lui, n-a făcut-o intenționat.”