Back
PRODUSE
COLLECTIONS
CAFEA

*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.​

LAVAZZA STORIES
ALT alt

CALENDARUL LAVAZZA 2020, REALIZAT DE DAVID LACHAPELLE

Fotograful suprarealist și ultramodern și creația sa Earth CelebrAction, Calendarul Lavazza 2020

Echipa Lavazza 3 minute

Cred într-un limbaj vizual care ar trebui să fie la fel de puternic ca și cuvântul scris”.


Acestea sunt cuvintele lui David LaChapelle, artist american și fotograf care a realizat calendarului Lavazza 2020.

Născut în Connecticut în 1963, David LaChapelle a devenit unul dintre cei mai publicați fotografi din lume, cu o antologie de cărți ce includ LaChapelle Land (1996), Hotel LaChapelle (1999), Heaven to Hell (2006), Lost and Found (2017) și Good News (2017). În același timp, activitatea sa s-a extins spre realizarea de clipuri video muzicale, filme și proiecte de scenă. Filmul său din 2005, Rize, a fost lansat în cinematografele din 17 țări. Multe dintre lucrările sale fotografice și cinematografice au devenit arhetipuri emblematice ale culturii americane în secolul XXI. 

În ultimii 30 de ani, La Chapelle a organizat expoziții la nivel mondial în galerii și muzee, inclusiv la National Portrait Gallery din Londra și la Musée D'Orsay din Paris, precum și expoziții personale importante la La Venaria Reale din Torino în 2019, pentru a numi doar câteva dintre acestea.

În 1991, New York Times scria: „LaChapelle va influența cu siguranță munca unei noi generații [...] în același mod în care dl. Avedon a fost un pionier în multe din ceea ce este familiar astăzi”.


LAVAZZA ȘI DAVID LACHAPELLE

Lavazza și LaChapelle au colaborat pentru prima dată în 2002, când compania i-a cerut artistului să realizeze calendarul din acel an, Espresso & Fun.

În 2012, fotograful s-a numărat printre protagoniștii din The Lavazzers, calendarul care a celebrat 12 maeștri ai fotografiei.

Drumurile lui David LaChapelle și Lavazza s-au intersectat din nou în 2020, când Lavazza i-a încredințat lui David calendarul 2020, realizat în Hawaii.

Dintre fotografiile din calendarul prezentat în cadrul expoziției Atti Divini, iese în evidență Realize, care reprezintă atât o invitație, cât și un avertisment cu privire la frumusețea și riscul la care este supusă planeta noastră.

„LaChapelle a reușit să interpreteze valori în care credem cu tărie și a fost un privilegiu să lucrăm cu el. Am încercat să vorbim despre importanța reconectării cu natura”.

Francesca Lavazza

EARTH CELEBRACTION: DESCOPERĂ CALENDARUL 2020

Earth CelebrAction este titlul calendarului Lavazza 2020, care și-a propus să celebreze relația dintre om și natură, susținând în același timp o serie de acțiuni de protejare a acesteia.

Calendarul este cel mai bun instrument pentru a crea conștientizare și pentru a-i determina pe oameni să acționeze, implicându-i și inspirându-i prin frumusețea artei.

Cuvintele care marchează aceste imagini extraordinare surprinse de David LaChapelle sunt menite să comunice urgența în a ne asuma responsabilitatea față de oamenii din jurul nostru și față de lumea în care trăim.

Nu este o coincidență alegerea cuvântului pentru luna decembrie, ultima lună din calendar, care nu este doar o aspirație, ci și o invitație la acțiune concretă: „schimbare”.

Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

MAGAZIN IMPORTANT

Bucurați-vă de o experiența autentică Lavazza în magazinele noastre.