Back
PRODUSE
COLLECTIONS
CAFEA

*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.​

LAVAZZA STORIES
alt alt

calendarul lavazza 2001, realizat de Martine Franck și Richard Kalvar

Echipa Lavazza 3 minute

AUTORUL: 

MARTINE FRANCK

Franke s-a născut în Anvers, Belgia, în 1938, dar și-a petrecut copilăria în Anglia și în Statele Unite. A început să lucreze ca fotograf în 1963, în China, în Japonia și în India. În 1965, a devenit fotograf independent, lucrând la portrete ale artiștilor, ale scriitorilor și, mai presus de toate, la diverse reportaje umanitare și feministe. A publicat numeroase cărți și este președinte al Fundației Cartier-Bresson. Este fotograful oficial de-o viață al Théâtre du Soleil, încă de la fondarea sa, în 1964. În 1983, s-a alăturat agenției Magnum.

RICHARD KALVAR

Kalvar s-a născut în New York City, în 1944. După studiile de la Universitatea Cornell, a lucrat ca asistent al fotografului de modă francez Jérôme Ducrot. În 1966, în timpul unei lungi călătorii în Europa, însoțit de aparatul de fotografiat, a decis să facă din fotografie o profesie cu normă întreagă. În 1972, a devenit co-fondator al agenției de fotografie Viva din Paris, iar în 1977 membru al clubului de elită al fotografilor Magnum, unde va ocupa mai apoi funcțiile de vicepreședinte și președinte. Kalvar a avut proiecte în Franța, Italia, Anglia, Japonia și Statele Unite în calitate de cercetător fotograf, jurnalist și fotograf comercial. A participat, de asemenea, la numeroase expoziții de grup. În 2007, Maison Européenne de la Photographie a organizat o mare expoziție în onoarea sa, prezentându-i lucrările fotografice și cartea de fotografie publicată, Earthlings.

CALENDARUL:

În ediția din 2001, sunt prezentate povești despre viață și despre prietenie în jurul unei cești de cafea, vizualizate prin obiectivele a doi dintre cei mai mari fotojurnaliști ai agenției Magnum: Martine Franck și Richard Kalvar. Franck s-a născut în Belgia, în 1938. În 1965, a devenit fotograf independent, lucrând la portrete ale artiștilor, ale scriitorilor și, mai presus de toate, la reportaje umanitare. Kalvar s-a născut în New York, în 1944. După o călătorie lungă în Europa, a început să se specializeze în fotografie urbană cotidiană.

Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

MAGAZIN IMPORTANT

Bucurați-vă de o experiența autentică Lavazza în magazinele noastre.