Back
PRODUSE
COLLECTIONS
CAFEA

*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.​

LAVAZZA STORIES
alt alt

Calendarul Lavazza 2002, realizat de David LaChapelle

Echipa Lavazza 3 minute

AUTORUL: DAVID LACHAPELLE

Cariera sa a început în galeriile din New York din anii '80. Andy Warhol i-a oferit primul său loc de muncă ca fotograf la revista Interview, unde LaChapelle a portretizat cele mai cunoscute fețe ale perioadei. Curând, s-a trezit făcând fotografii pentru unele dintre cele mai importante ziare internaționale, creând memorabile campanii publicitare pentru o întreagă generație. Mai târziu, LaChapelle și-a lărgit orizonturile activității și s-a îndreptat către regizarea videoclipurilor muzicale, a evenimentelor teatrale și a filmelor documentare. În ultimii ani, lucrările sale au fost expuse în unele dintre cele mai prestigioase galerii și muzee din lume. 

Abilitatea sa de a evoca scene de un realism absolut, utilizând culori bogate și vibrante, face ca lucrările sale să fie recunoscute instantaneu și menționate frecvent. Se poate spune că el este singurul fotograf artistic activ ale cărui lucrări au depășit contextul editorial pentru care s-au născut, pentru a deveni parte a artei contemporane.

CALENDARUL:

În 2002, calendarul Lavazza a fost creat în culori, pentru prima dată în istoria sa. Această schimbare radicală a avut loc cu semnătura unui alt fotograf celebru, cunoscut sub numele de "Regele Pop Art-ului contemporan": David LaChapelle. Munca sa este inconfundabilă datorită exuberanței, originalității și energiei sale. Stilul suprarealist și ironic și culorile luminoase, vibrante și saturate sunt transpuse în imagini excesive, adesea în stil baroc, care i-au adus titlul de Fellini al fotografiei.

Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

MAGAZIN IMPORTANT

Bucurați-vă de o experiența autentică Lavazza în magazinele noastre.