ÎNAPOI
Meno di un Minuto
A cup with

Neil Stubley

Șeful îngrijitorilor terenurilor de la Wimbledon

Wimbledon găzduiește cele mai celebre terenuri cu iarbă din lume, unde iarba verde și bogată este îngrijită cu măiestrie. Aceste terenuri trebuie să satisfacă în primul rând standardele stricte ale jucătorilor de tenis de top.

 

Pentru a îndeplini aceste aşteptări, sunt necesare îngrijiri speciale, profesionalism incontestabil şi angajament total. De aceea, șeful îngrijitorilor terenurilor de la Wimbledon, trebuie să se ocupe de toate aceste aspecte. Astăzi discutăm cu Neil Stubley, care are onoarea şi responsabilitatea de a deține acest rol.

 

Este o zi rece și umedă, probabil bună pentru iarbă, dar temperatura scăzută îl face pe Neil să își dorească o băutură caldă, reconfortantă. Cafeaua Mocha delicioasă pe care i-am pregătit-o, cu spumă cremoasă și fulgi de ciocolata, este exact ce îi trebuia.

4.Lavazza-Magazine-Tennis-Acupwith-NeilS-img1-sx
5.Lavazza-Magazine-Tennis-Acupwith-NeilS-img2-dx

 

„Eu sunt responsabil pentru toate terenurile de iarbă de aici și coordonez toate echipele care lucrează la ele", ne spune el. „Ne asigurăm că jucătorii sunt mulțumiți şi că toate terenurile oferă acelează condiții."

 

Succesul acestor sarcini este obținut prin muncă asiduă şi dăruire totală. „Tundem iarba în fiecare zi”, spune Neil, „apoi marcăm liniile, astfel încât acestea să fie vizibile în fiecare zi."

 

Toate acestea se întâmplă înainte de meciuri. Dar munca continuă și după ce jucătorii părăsesc terenurile, când Neil şi echipa sa curăță, udă şi acoperă terenurile. „Le pregătim pentru culcare peste noapte”, spune el. „Apoi reluăm tot procesul de la capăt în ziua următoare."

 

Este o treabă grea, dar rezultatele sunt extraordinare. În plus, este posibil ca Neil să își fi adus o altă contribuţie esenţială la Wimbledon, dincolo de munca sa crucială pentru terenurile de iarbă...

„Când am preluat postul de la predecesorul meu în 2013," ne spune el, „am avut un câștigător britanic." Victoria lui Andy Murray în acel an a marcat primul triumf britanic la Wimbledon în 77 de ani.

„Poate acest lucru a fost posibil și pentru că am început eu lucrul aici”, adaugă el, cu un zâmbet.   

Am găsit alte articole care ar putea să vă intereseze...

REVISTA
Neil Stubley

A cup with

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
Nick Pearce

A cup with

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
Roland-Garros 2018

Galerie

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
Galeria Roland-Garros 2018

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
Mathilde Chatellard

A cup with

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
Wimbledon 2016

Gallery

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
M-am întors

Agassi's diary

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
La vârf

Agassi's Diary

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
Teren de zgură

Agassi's Diary

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
Roland-Garros 2017

Gallery

AFLAȚI MAI MULTE