Back
PRODUSE
COLLECTIONS
CAFEA

*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.​

LAVAZZA STORIES
ALT alt

Stilul Pop Cuisine al lui Oldani întâlnește Lavazza

Descoperim istoria bucătăriei alcătuită din gusturi familiare și tehnici excepționale.

Echipa Lavazza 2-3 minute

Un amestec perfect de accesibilitate și calitate, bucătăria sa este simplă și plăcută pentru toate gusturile. Davide Oldani este unul dintre chefii renumiți care a primit Lavazza în restaurantele sale. Te poți bucura de preparatele extraordinare ale acestui chef, precum și de o ceașcă de cafea Lavazza, la D’Onoul D’O și Oldani Cafè.

Ce știm despre Oldani și experiența sa?

Restaurantul D’O s-a deschis în 2003, în orașul său natal, Cornaredo, din provincia Milano, și este rezultatul a câțiva ani de experiențe în care a lucrat cu chefi renumiți, precum Gualtiero MarchesiAlbert RouxAlain Ducasse și Pierre Hermé.

 

Toți acești chefi renumiți au avut un rol important în cariera lui Oldani. Marchesi l-a împins către anumite moduri de a-și înțelege profesia, în timp ce Albert Roux l-a ajutat să descopere delicatețea bucătăriei franțuzești. Pe de altă parte, Ducasse i-a arătat latura managerială ce însoțește profesia de chef, în timp ce Pierre Hermé i-a dezvăluit secretul final: importanța patiseriei în bucătăria franțuzească.

Filozofia lui Oldani: Pop Cuisine

Luând o mică sămânță de inspirație de la fiecare dintre profesorii săi, Oldani și-a creat propria filozofie: pop cuisine. Un mod economic de a găti: plin de savoare și potrivit pentru a evidenția valoarea celor mai tradiționale arome în starea lor cea mai naturală. Conceptul de bază constă în intenția de a evidenția aromele cu care toată lumea este familiarizată, însă dintr-o perspectivă diferită

După un an de activitate, cel mai autorizat ghid gastronomic l-a listat ca fiind printre cei mai importanți chefi ai bucătăriei italiane și doar cinci ani mai târziu, în 2008, a primit medalia Ambrogino d’Oro din partea orașului Milano.

Cariera lui Oldani a evoluat semnificativ, ca rezultat al multelor sale proiecte-satelit bazate pe arta culinară. În 2013, a fost invitat la Harvard să-și descrie experiența ca antreprenor, ca urmare a unui studiu de caz privind restaurantul său, care a fost publicat în Harvard Business School Review. Mai mult, acesta a scris câteva cărți, precum Storie di sport e cucina (Povești despre sport și bucătărie, 2013), CheFacile (AtâtDeUșor, 2013), “Pop Food” (2015), D’O eat better (Mănâncă mai bine, 2016). În 2015, a susținut și o prelegere la HEC Business School din Paris, a fost nominalizat ca ambasador EXPO 2015 și a participat la Forumul Mondial de Afaceri din Milano, în calitate de vorbitor.

             

D’O nu este singura sa afacere. În 2014, a luat înființat Davide Oldani Cafè, o cafenea situată în noua zonă Piazza del Lusso a aeroportului Malpensa din Milano. Odată cu deschiderea restaurantelor sale în Manila și Singapore, Oldani a inaugurat și noul restaurant D’O. O versiune îmbunătățită a predecesorului său, noul restaurant D’O a fost deschis pentru a-i permite să creeze o un stil culinar „superior”, demn de a fi comparat cu oricare altul, atât în Italia, cât și peste hotare. Oldani a primit prima sa stea Michelin pentru D’O în 2016, iar a doua în 2020. Drept urmare, Davide Oldani este în prezent în topul celor 50 de chefi ambasadori ai bucătăriei italiene în lume.

Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

MAGAZIN IMPORTANT

Bucurați-vă de o experiența autentică Lavazza în magazinele noastre.