Back
PRODUSE
COLLECTIONS
CAFEA

*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.​

jesper koch jesper koch

JESPER KOCH ȘI BUCĂTĂRIA TRADIȚIONALĂ DIN IUTLANDA DE SUD

Echipa Lavazza 2-3 minute

Născut în Aabenraa, un sat danez mic din Iutlanda de Sud, pe strâmtoarea dintre peninsula și insula Funen, Chef Jesper Koch privind spre trecutul său nu își amintește să existe un singur moment în care să nu fi fost pasionat și fascinat de mâncare. Viața sa de zi cu zi a fost mereu infuzată de acest element fundamental. Pasiunea pentru lumea gastronimiei a început cu bucătăria primitoare a bunicii sale, de asemenea, o bucătăreasă senzațională. Împreună găteau peștele pe care îl prindeau în golful din Genner din apropiere, un sat cu 748 locuitori, situat nu departe de fiordul cu același nume.

Negreșit, în fiecare an, atunci când apăreau vara primele legume, tânărul Jesper și bunica sa preparau Snysk, o tocană specială care este o delicatesă specială din Iutlanda de Sud, servită cu carne de porc pane, șuncă afumată, hering marinat sau țipar prăjit.

Syttende: deschiderea primului restaurant

În 2019, Chef Koch a deschis primul său restaurant: Syttende, șaptesprezece preparate servite la cel de-al șaptesprezecelea etaj al Steingenberger Alsik Hotel & Spa din Sønderborg. Syttende reprezintă viziunea și visul chefului de a da înapoi ceva prețios pământului care i-a conturat bucătăria de-a lungul anului. Se pune accentul pe ingredientele excelente, care sunt special alese cu o abordare multiculturală și autentică pentru a selecta preparatele oferite. Restaurantul are doar șapte mese, dar pentru chef și personalul său, gătitul nu este o chestiune de cantitate, ci de calitate. Syttende a primit prima sa stea Michelin în 2021.

Programul de televiziune Koch’en på toppen dezvăluie povestea deschiderii hotelului și restaurantului. În această serie intrigantă, captivantă despre viața de zi cu zi și evenimentele extraordinare din cadrul hotelului luxos, inovativ Steingenberger Alsik Hotel & Spa, Cheful Koch intransigent ne conduce în bucătăria sa, printre cuptoarele sale, dezvăluind angajamentul constant de a face din restaurantul hotelului unul dintre cele mai bune din țară, prin ornamente jucăușe, muncă asiduă și zâmbete prietenoase. Este o călătorie autentică în arta detaliilor, o imersie în ritmul frenetic al chefului din acest hotel care vibrează neîncetat.

Trăsăturile distinctive ala bucătăriei lui Koch

Elementul distinctiv din bucătăria lui Jesper Koch este aroma de afumătură, precum cea din preparatul favorit al chefului, Skrædderduels sau „duelul croitorilor”, gătit cu carne de porc afumată în sos și servită cu cartofi fierți.

Utilizarea cărnii ca ingredient principal în tradiția culinară din Iutlanda datează încă din 1864.  După cel De-al Doilea Război Mondial , în Schleswig și subdiviziunile teritoriale aferente, măcelarii germani ajunși în această regiune, au adus cu ei tradiția producerii de cărnuri afumate și au influențat bucătăria locală. De asemenea, această perioadă este asociată cu începuturile artei patiseriei în această regiune, unde nucile, fructele de pădure și fructele din grădină erau transformate în prăjituri, deserturi și produse mici de patiserie delicioase. Îmbrățișând aceste noutăți, în Iutlanda de Sud nu există rețete considerate corecte sau greșite. Rețetele autentice sunt considerate cele care de-a lungul anilor au fost transmise din generație în generație.

Fix această conexiune cu cultura tradiției a dus la primirea de către chef a diplomei onorifice din partea Academiei Daneze de Gastronomie, în 2004. Zece ani mai târziu, în 2014, cheful a continuat cu începerea aventurii sale ca unul din jurații de la MasterChef Danemarca, care a fost o oportunitate importantă pentru a contura o nouă generație de chefi și a-și aduce propria sa contribuție creativă.

Ce cafea poate fi savurată la restaurantul Syttende?

La Syttende, la finalul mesei, puteți savura cafeaua de origine unică, Calima 1895 preparată la filtru, creată de specialiștii Lavazza în Coffee Design, al cărui profil de ceașcă se distinge prin aroma dulce cu note de smochină și papaya. De asemenea, există și Siete Crateres 1895 creată de specialiștii Lavazza în Coffee Design, o cafea rară, de origine unică 100% arabica din Panama, care oferă în ceașcă o experiență fructată, dulce, cu arome de miere și ciocolată cu lapte, însoțite de note de prune și smochine.

Cești de cafea 1895 Lavazza

Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

MAGAZIN IMPORTANT

Bucurați-vă de o experiența autentică Lavazza în magazinele noastre.