Originar din Salò (BS) și mereu legat de rădăcinile sale, cheful nostru ambasador Simone Zanoni este un izvor de idei, inițiative și creativitate. Pasiunea sa pentru gătit a fost inspirată încă din copilărie, în timpul perioadei pe care a petrecut-o la ferma bunicii sale, unde a învățat importanța ingredientelor autentice și sănătoase.
Imediat ce a terminat studiile, a plecat în Regatul Unit pentru a-și perfecționa bucătăria. Între 1997 și 2001 a fost chef la restaurantul Aubergine din Londra și prin talentul său a reușit să joace un rol indispensabil în cadrul echipei sale..
Cheful se împarte între cele două afaceri diferite ale sale: restaurantul Le George de la Hotelul Four Seasons George V din Paris, unde a dobândit prima sa stea Michelin în 2017 și marea sa aventură cu iz familial, Casa Zanoni, spațiul online pe care l-a creat în timpul pandemiei, menit să aducă experiența de restaurant tuturor persoanelor din întreaga lume, într-un moment în care totul s-a oprit complet.
Pentru Chef Zanoni, bucătăria reprezintă o călătorie printre arome, descoperiri și plăceri , care necesită un ingredient fundamental: pasiunea. La acest ingredient adaugă obiectivul său principal, propunerea unor preparate distribuibile și sănătoase, bazate pe principiile de sustenabilitate și etică, obținute prin implementarea practicilor și inițiativelor sustenabile ca valoare fundamentală în bucătărie.
Nu este o coincidență faptul că Le George a fost primul restaurant dintr-un hotel din Paris care a eliminat apa îmbuteliată, înlocuind-o cu apa filtrată și unul dintre primele restaurante care a început reciclarea deșeurilor alimentare în colaborare cu Les Alchimistes – CirculAgronomie, o companie din Paris care gestionează recuperarea deșeului organic. Chiar și deșeurile de cafea sunt reciclate, prin intermediul unui parteneriat cu compania franceză La Boîte à Champignons, care le utilizează pentru cultivarea ciupercilor de câmp, utilizate ca ingredient în unul dintre preparatele servite la Le George.
La finalul mesei de la Le George, puteți savura cafeaua Kafa Forest, cu note aromatice de curmale, cireșe și miere. Derivată din primele plante de cafea, și cu aromă persistentă și intensă, Kafa Forest este în prezent clasată printre cele mai fine cafele din lume și crește în pădurea etiopiană eponimă. Este recoltată manual și lăsată la uscat în mod natural.
Prin proiectul Casa Zanoni, postările sale de pe Instagram cu videoclipuri despre gătit și stitul său inconfundabil de gătit, Chef Simone Zanoni oferă tutoriale captivante, prin care reușește să transmită toată pasiunea sa pentru gastronomia superioară către publicul din mediul online, aducând arta haute cuisine la îndemâna tuturor celor care doresc să o îmbrățișeze. În acest mod, acesta cucerește inimile clienților săi din întreaga lume, prin sporirea prezenței sale online și oferirea de lecții virtuale de gătit pentru diferite companii. Colaborarea sa cu Lavazza din 2015 este dovada a cât de important este, chiar și în zilele noastre, să continuăm să promovăm valori precum simplitatea și frumusețea bucătăriei tradiționale care se îmbină cu modernitatea.