Back
PRODUSE
COLLECTIONS
CAFEA

*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.​

Chiara Pavan Chiara Pavan

CHIARA PAVAN: AROME ȘI COMORI DIN LAGUNA VENEȚIANĂ

Echipa Lavazza 2-3 minute

Comorile din Laguna Venețiană în farfuria voastră, cu gusturile și aromele intense, unice ale acestora. Prin identitatea sa culinară, Chiara Pavan ilustrează conexiunea strânsă dintre pământ și natură, cu autenticitate reală.

Un cititor pasionat și expert în ierburi și procesul de fermentație, după ce a studiat filozofia la Universitatea din Pisa, cheful a luat decizia de a se dedica pe deplin lumii eco-gastronomiei și ulterior a absolvit ALMA, Școala Internațională de Arte Culinare Italiene.

Urmând o pasiune de-o viață pentru gătit, creațiile sale s-au axat pe un respect imens pentru pământ și minunile sale naturale. Fiind martora modificărilor suferite de lagună în ultimii ani din cauza efectelor de schimbare climatică, cheful s-a hotărât să își stabilească propriile sale limite, utilizând numai legume din propria grădină de pe insulă sau din grădinile de legume din apropiere, cu doar patru sau cinci specii invazive și făini locale, cu care este mult mai complicat să lucrezi. Conceptul Chiarei Pavan de bucătărie ecologică reprezintă o trăsătură unică care i-a adus numeroase distincții, printre care o Stea Michelin și o Stea Michelin Verde pentru restaurantul Venissa, o nouă modalitate de a experimenta Veneția, cufundată în verdeață și farmecul lagunii sale.

Restaurantul Vanissa al Chiarei Pavan

Vanissa, restaurantul cuibărit între insulele Veneției autohtone și partea superioară a Mării Adriatice

Situat în decorul evocator al unei vechi pivnițe sau Cantinone, pe o proprietate luxoasă înconjurată de grădini și rânduri de viță de vie și plantații de legume, Venissa reprezintă o experiență culinară formată din două părți: una reprezentată de insulele Veneției autohtone și ingredientele acestora, inclusiv ierburi și legume din grădinile de legume de pe proprietate, iar cealaltă de peștele din lagună și partea superioară a Mării Adriatice. Aici nu veți găsi cele mai obișnuite specii de pește, care sunt din ce în ce mai prezente în mările noastre și nu veți vedea nici ciocolată sau delicatese exotice. În loc să folosească lămâia pentru aciditate, cheful utilizează strugurii necopți culeși pentru a rări podgoriile.

Acest proiect ambițios și adesea complex a fost adus la viață de Chiara Pavan și partenerul său, Chef Francesco Brutto. Să gătești cu produse exclusiv din propriul „microcosmos” și să urmezi o sezonalitate din ce în ce mai incertă, nu este un lucru ușor. Cu toate acestea, prezentându-și creațiile printr-un meniu de degustare cu șapte până la zece feluri, Pavan și Brutto demonstrează cum aprovizionarea din fauna și flora locală poate transforma problemele în oportunități. Un astfel de exemplu îl reprezintă utilizarea creativă de către chef a salicorniei, o plantă halofilă cu proprietăți nutritive interesante care crește abundent în jurul lagunelor din partea de nord-est a Italiei, datorită unui nivel ridicat de sare din sol cauzat de secetă.

Rețetă Cheffe Chiara Pavan

Multe dintre preparatele de la Venissa includ o reducere considerabilă a proteinei animale, în special a cărnii, care este complet eliminată. Printre proteinele utilizate ca alternativă pentru carne, Chiara Pavan a introdus și Rapana venosa în meniul său, care este o crustacee de mari dimensiuni ce își are originea în oceanele din jurul Japoniei. Timp de mai multe decenii, această specie invazivă a devorat midii și stridii de pe fundul mării din partea superioară a Mării Adriatice, inspirând astfel cheful să o utilizeze în bucătăria sa, împreună cu crabul albastru.

Rețetă Cheffe Pavan

Conform Chef Pavan, este importantă promovarea unei diete bogate în verdețuri, legume și boabe, precum și aprovizionarea de la cultivatori și producători care împărtășesc aceleași valori de grijă pentru mediu și ecosistem. Acest etos vine la pachet cu o optimizare meticuloasă a resurselor prin utilizarea de produse cu o amprentă de carbon scăzută care nu necesită transport pentru a ajunge în restaurant.

O călătorie culinară de neuitat, împreună cu Meniul de cafea la Venissa

La Venissa, experiența culinară se continuă după masă până la cafea, aceasta din urmă fiind una dintre marile pasiuni ale lui Pavan. Meniul de cafea include două amestecuri excepționale alese cu grijă deosebită din selecția de Cafea de specialitate 1895 de la specialiștii Lavazza în Coffee Design, extrasă utilizând diferite metode de preparare lentă a cafelei. Ambele amestecuri sunt de origine unică din Columbia: Calima, al cărui nume se referă la o serie de culturi precolumbiene din Valea Cauca, regiunea unde este produsă, este caracterizată de o aromă de fructe dulci cu note de litchi și papaya; iar Mora Azul este produsul cu producție sustenabilă și prăjirea atentă a boabelor de cafea selectate, ceea ce oferă cafelei o complexitate unică. Rezultatul este o aromă de dulciuri cu afine, cu note de petale de trandafir și iasomie.

Creativitatea preparatelor din restaurantul Venissa se întrepătrunde cu bucătăria din lagună pentru a fi împărtășite în Osteria Contemporanea, un spațiu cufundat în verdele luxuriant al grădinii domeniului Venissa cu priveliște spre podgorie, unde timpul însuși încetinește. Aici, puteți gusta preparate cu un aer contemporan care sunt inspirate din bucătăria lagunei, de la un sortiment de „cicchetti” de sezon, care reprezintă gustări locale ce conțin peștele zilei, până la o selecție de antreuri cu proveniență de pe uscat și din mare. La sfârșitul experienței culinare prin care explorați comorile Lagunei Venețiene, puteți savura o cafea de specialitate 1895 concepută de specialiștii Lavazza în Coffee Design, preparată ca espresso sau cu un Chemex. Aceasta este Noble Volcano : un amestec Brazilian care se mândrește cu un profil învăluitor obținut din cele mai bune boabe de cafea Arabica din varietățile Arara și Catucai, recoltate manual. Aroma intensă prezintă note de fructe uscate, macadamia, ciocolată și caramel.

Cheffe Pavan Venissa

Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

MAGAZIN IMPORTANT

Bucurați-vă de o experiența autentică Lavazza în magazinele noastre.