Back
PRODUSE
COLLECTIONS
CAFEA

*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.​

LAVAZZA STORIES
ALT alt

Un strop de exclusivitate cu Carlo Cracco

O incursiune în cariera unuia dintre cei mai faimoși chefi la nivel mondial și personalitate TV în plină ascensiune.

Echipa Lavazza 2-3 minute

Fiecare chef renumit are propria filozofie, iar cea a lui Carlo Cracco este despre provocare, cercetare și sinteză. Lui Cracco îi place să îmbine gusturile, dar acest lucru nu reprezintă capriciul unei persoane care le combină din simpla plăcere de a experimenta contrastele. Pentru Cracco, nu este vorba despre evidențierea diferenței atunci când aromele sunt aduse împreună, ci despre noile arome create.

În Milano, ai două șanse să te bucuri de preparatele exclusiviste ale lui Cracco: Ristorante Cracco și Carlo e Camilla in Segheria. La finalul unei mese rafinate la oricare dintre aceste două restaurante, cireașa de pe tort este faptul că te poți bucura de un espresso Lavazza preparat la perfecție.

La fel ca majoritatea chefilor, Cracco este un călător în jurul lumii. Experiența mondială, observația și cunoștințele, toate joacă un rol în realizarea unei bucătării excelente, iar Carlo Cracco este întruchiparea acestei credințe.

Dar cum a luat avânt cariera sa? Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să ne întoarcem în 1986. Cracco și-a început cariera profesională la Gualtiero Marchesi din Milano, primul restaurant italian care a fost distins cu trei stele Michelin.

De atunci, el și-a purtat flerul culinar în câteva orașe din jurul lumii, inclusiv Savona, Paris, Florența, Brescia, Cuneo și apoi înapoi în Milano, acolo unde a acceptat invitația familiei Stoppani de a deschide Ristorante Cracco-Peck, unde a preluat rolul de chef executiv.

Din 2018, Cracco se află la cârma restaurantelor din Galleria din Milano, locul elegant de întâlnire al orașului. Este un local șic și rafinat, în care tradiția și inovația se îmbină în armonie, în fiecare preparat. Printre felurile de mâncare clasice servite la acest restaurant, te poți bucura de o salată rusească caramelizată, gălbenuș de ou marinat, risotto de șofran cu măduvă pe plită și calcan în crustă de cacao.

Acestea fiind spuse, lumea lui Cracco nu se limitează la haute cuisine. De ani de zile, Cracco a acționat și în calitate de ambasador în colaborare cu IFAD, pentru a ajuta comunitățile rurale să lupte împotriva schimbărilor climatice. În 2016, a participat la campania „Rețete pentru schimbare” a IFAD, organizată pentru sărbătorirea Zilei Mondiale a Mediului. Cu această ocazie, a plecat în Maroc pentru a sensibiliza opinia publică prin gătitul unor alimente tradiționale amenințate de schimbările climatice: trufele marocane - un ingredient-cheie în multe mâncăruri tradiționale.

Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

MAGAZIN IMPORTANT

Bucurați-vă de o experiența autentică Lavazza în magazinele noastre.