Noua frontieră în alimentația „conștientă”
Promovarea preparării etice a alimentelor care respectă valoarea teritoriului: acesta este unul dintre principalele obiective ale Care’s – The Ethical Chef Days, evenimentul anual global care are loc în Alta Badia, în inima Munților Dolomiți, care îmbină bucătăria haute cuisine cu accentul pe un viitor mai responsabil. Organizat de chef Norbert Niederkofler și prietenul său Paolo Ferretti, Care’s reprezintă o invitație pentru a înțelege cât de important este astăzi să acționăm responsabil în abordarea hranei.
Reunind chefii apreciați la nivel internațional, care împărtășesc același angajament, Care’s, al cărui subtitlu este cum era de aștepat The Ethical Chef Days, dorește să fie inspirația care determină schimbările pozitive în gătit, un fel de reîntoarcere la cele mai vechi practici de a se baza corect pe resurse, pe ritmul naturii și teritoriu.
Care's - Cheful Care's al inițiativei de preparare etică a alimentelor - Atelier Moessmer
Care's Chef - Atelier Moessmer Norbert Niederkofler
Pe durata a patru zile și a ofertelor „eco-gastronomice” ale acestora, chefii își vor aduce contribuția cu privire la probleme urgente din viața noastră zilnică: regenerarea sistemelor alimentare, eliminarea deșeurilor și reducerea risipei alimentare, dar și conceptul de comunități locale, educație și instruire. De-a lungul anilor, Care’s nu a devenit doar un eveniment foarte celebru și o ocazie la care se pot degusta alimente delicioase, hrănitoare, ci și un moment important de colaborare sinergică între cei mai buni chefi din lume, cu intenția de a inspira o schimbare în viața de zi cu zi pentru a construi noua frontieră a alimentației „conștiente”. Din acest motiv, Care’s răsplătește muncă tinerilor chefi care pun accentul pe o cultură a grijii și responsabilității în ceea ce privește mediul și comunitățile care se bazează pe acestea, generând o metodă nouă de a crea haute cuisine.
Rifugio Ütia Bioch, Badia (BZ)
Chef Care's
Gestionarea corespunzătoare a resurselor a inspirat colaborarea dintre Care’s și Lavazza, un partener al inițiativei încă de la primul eveniment din 2016. Colaborarea se înscrie în cadrul platformei de comunicare a Lavazza Group, Blend for Better care, pornind de la cele mai profunde valori ale companiei, definește angajamentul actual al Grupului: nu doar producerea unei cafele excelente, ci și promovarea prin intermediul fundației Lavazza non-profit, Giuseppe and Pericle Lavazza Foundation Onlus, a practicilor agricole sustenabile în țările de producție, dezvoltând astfel comunitățile producătoare și sporind conștientizarea consumatorului cu privire la importanța adoptării unei tranziții ecologice.
La evenimentul desfășurat la mare altitudine, precum și prin prezența marcată de La Reserva de ¡Tierra!, Lavazza va oferi sesiuni de degustare desfășurate în colaborare cu Lavazza Training Center, oferind participanților o experiență autentică a cafelei, ca o demonstrație a experimentelor infinite în care cafeaua poate fi vedeta. Punctul comun al acestora? Cerința esențială privind calitatea, indiferent de situație, dar niciodată în detrimentul binelui Naturii.