Arta culinară pentru viitor constă în înțelegerea trecutului acesteia”. Lionel Giraud declară ferm acest lucru, iar pasiunea sa pentru haute cuisine are rădăcini în familie. Acesta a vizat să își construiască propriul nume în lumea marilor chefi, tatăl său fiind un chef cu stea Michelin și mama somelier. Cariera sa a început în bucătăriile diferitelor restaurante cu stea Michelin din Paris și a atins apogeul în propriul său restaurant La Table Lionel Giraud – Maison Saint Crescent din Narbonne, un oraș din Occitania cu un trecut ilustru. Originar un refugiu oferit pelerinilor de starețul de la Saint-Crescent, în drumul acestora către Santiago de Compostela, acum este cadrul pentru viziunea sa culinară, viziune care i-a adus două stele Michelin. Aici puteți savura producția limitată, exclusivă de cafea Kafa Forest, o cafea etiopiană de origine unică, 100% arabica dedicată celor care caută ceva unic și excepțional.
Punând pe primul loc materia primă din zona sa, Chef Giraud pornește de la premisa de a oferi celor care vin la restaurantul său, cele mai bune produse de la fermierii din Occitania, punând accentul pe ingredientele și legumele uitate și care sunt pe cale să dispară. Unul dintre elementele esențiale ale preparatelor sale este alga de mare, o comoară a naturii pe care o obține printr-o vastă rețea de colaborări cu noua generație de pescari locali, iar cheful o transformă într-o capodoperă autentică a creatorului, fără să uite să menționeze numele producătorilor cu care colaborează pentru meniul său.
La La Table Lionel Giraud – Maison Saint Crescent, principala specialitate cu care sunteți întâmpinați este uleiul de măsline infuzat cu cafea. Prezentat în premieră mondială la Roland-Garros în Paris, la turneul de tenis French Open, acest ulei neobișnuit a luat naștere în urma colaborării cu producătorul spaniol Alexis Muñoz și Lavazza. Produs în sticle de 25 ml, ediție limitată, întruchipează o combinație excepțională între aroma fructată a uleiului de măsline și cafeaua Lavazza.
La baza sa stau măslinele Arbequina, o varietate de măsline potrivită pentru plantațiile de măsline cu densitate mare și cafeaua Lavazza. De asemenea, se acordă o atenție deosebită protecției mediului, care asigură reutilizarea deșeurilor de la uleiul produs în Spania și îmbuteliat în Franța: sâmburii sunt replantați sau măcinați și transformați în material pentru încălzire, iar pulpa este utilizată ca fertilizator sau ca ingredient pentru cosmetice.
Fundamental pentru filozofia culinară a Chefului Lionel Giraud și pentru premiile pe care acesta le-a primit de-a lungul carierei sale, este, fără dubiu, calitatea ingredientelor selectate pentru crearea preparatelor sale, deoarece acestea reprezintă trăsături ale eleganței, echilibrului și respectului pentru tradiții și sustenabilitate. Acestea sunt principiile care ghidează evoluția continuă a activității sale culinare.