*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.
O rețetă simplă și rapidă de la maeștrii Lavazza, perfectă de savurat în orice moment al zilei.
Conurile de ciocolată și cafea sunt o variantă delicioasă a conurilor emblematice de înghețată folosite peste tot în lume.
Fabricat din napolitane sau biscuiți, cornetul de înghețată a fost inventat în 1903 de Italo Marchioni, un italian din Cadore, care l-a patentat la Washington D.C.
Astăzi, îți prezentăm această variantă super delicioasă și ușor de preparat. Îți poți imagina ceva mai delicios pentru desert?
PENTRU CON
200 g ciocolată topită
10 g pudră de cafea
PENTRU SPUMA DE LĂMÂIE
7 g zahăr
2 g coajă de lămâie
20 g suc de lămâie
50 g bezea italiană
70 g smântână 35%, semi-bătută
2 g gelatină
PENTRU SPUMA DE PORTOCALE
7 g zahăr
2 g coajă de portocală
20 g suc de portocale
50 g bezea italiană
70 g smântână 35%, semi-bătută
2 g gelatină
PENTRU SPUMA DE CAFEA
80 g gălbenușuri
220 g smântână 35%
60 g zahăr
50 g cafea ristretto
60 g amidon de porumb
40 g apă
8 g rom
PREGĂTEȘTE CONUL
1. Amestecă cafeaua măcinată cu ciocolata temperată.
2. Toarnă preparatul în conuri.
3. Așteaptă câteva secunde. Întoarce-le pentru a elimina excesul de ciocolată.
PREPARĂ SPUMA DE CITRICE
1. Amestecă zahărul cu coaja de portocală și adaugă zeama.
2. Amestecă în bezea și adaugă o parte din amestec în gelatina topită.
3. Acoperă și adăugă peste smântâna semi-bătută.
1. Umple conurile cu spuma preparată.
2. Ornează-le cu boabe de cafea și bucură-te de dulceața lor.