Back
PRODUSE
COLLECTIONS
CAFEA

*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.​

LAVAZZA STORIES
ALT ALT

Cremos, emblematic, italian: acesta este Espresso

Descoperă cum să prepari cafeaua italiană autentică.

Echipa Lavazza 2-3 minute

Cafeaua espresso este una dintre cele mai îndrăgite și emblematice băuturi cunoascute. Mai mult, este o reprezentare a culturii și tradiției italiene peste tot în lume.

Obținut prin prăjirea și măcinarea semințelor de Coffea Arabica și Coffea Robusta, este cel mai consumat și mai bine-cunoscut tip de cafea în Italia.

Originile sale datează încă din 1884 când, în Torino, Angelo Moriondo a patentat aparatul pentru a-l produce. Invenția a luat naștere din nevoia de a satisface cererea clienților pentru cafea la restaurantul său din Torino într-un timp mai scurt decât cel necesar preparării cafelei prin metodele tradiționale disponibile la vremea respectivă.

Însă una dintre cele mai importante figuri în istoria espresso-ului italian este Pier Teresio Arduino. În 1905, el a înțeles potențialul automatelor pentru baruri și importanța unui aparat capabil de a face cafea pe loc, accelerând munca unui barista.

Simbolul espresso-ului este crema, generată de presiunea ridicată a apei care este împinsă printr-un disc de cafea măcinată și presată.

Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

MAGAZIN IMPORTANT

Bucurați-vă de o experiența autentică Lavazza în magazinele noastre.