*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.
Descoperă cum să prepari cafeaua italiană autentică.
Cafeaua espresso este una dintre cele mai îndrăgite și emblematice băuturi cunoascute. Mai mult, este o reprezentare a culturii și tradiției italiene peste tot în lume.
Obținut prin prăjirea și măcinarea semințelor de Coffea Arabica și Coffea Robusta, este cel mai consumat și mai bine-cunoscut tip de cafea în Italia.
Originile sale datează încă din 1884 când, în Torino, Angelo Moriondo a patentat aparatul pentru a-l produce. Invenția a luat naștere din nevoia de a satisface cererea clienților pentru cafea la restaurantul său din Torino într-un timp mai scurt decât cel necesar preparării cafelei prin metodele tradiționale disponibile la vremea respectivă.
Însă una dintre cele mai importante figuri în istoria espresso-ului italian este Pier Teresio Arduino. În 1905, el a înțeles potențialul automatelor pentru baruri și importanța unui aparat capabil de a face cafea pe loc, accelerând munca unui barista.
Simbolul espresso-ului este crema, generată de presiunea ridicată a apei care este împinsă printr-un disc de cafea măcinată și presată.