*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.
Una dintre cele mai faimoase și iubite mâncăruri din lume: o rețetă delicioasă de cafea revizuită de Lavazza.
Fileul de vită este unul dintre cele mai iubite și cunoscute feluri de mâncare din lume.
Un fel de mâncare cu origini străvechi, care poate fi întâlnit în mod repetat în cultura gastronomică a multor țări de pe glob.
Este o combinație gustoasă și nutritivă de arome, perfectă pentru prânz sau cină.
Dar te-ai gândit vreodată să adaugi un pic de aromă de cafea acestui preparat? Hai să aflăm cum!
Pentru a pregăti această rețetă delicioasă și ușoară, îți sugerăm să folosești amestecuri precum Prontissimo classico. Un amestec extraordinar de 100% cafea Arabica solubilă, cu un gust fin și echilibrat, cu note delicate de caramel.
1 file de vită
50 g făină „00”
2 ouă întregi
50 g pesmet
100 g migdale sfărâmate
42 g cafea instant; 40 g zahăr
2 portocale
2 bulbi de fenicul
Sare după gust
Cafea măcinată, după nevoie
Ulei de măsline extra virgin, după gust
Taie fileul în bucăți de 3-4 cm.
PREGĂTEȘTE CAFEAUA
1. Toarn-o într-un bol adânc și scufundă în ea bucățile de file.
2. Acoperă cu folie de plastic și lasă totul la macerat.
PREGĂTEȘTE PANE-UL
1. Pregătește pane-ul punând bucata de file în făină, apoi în ouă, iar, la final, în pesmetul amestecat cu bucățile de migdale.
2. Asigură-te că bucățile de file sunt acoperite din abundență cu amestecul pregătit și prăjește-le în uleiul de măsline extra virgin.
3. Elimină excesul de ulei punând bucățile de carne pe un prosop de hârtie.
PREPARĂ SALATA
1. Adaugă feniculul - tăiat felii subțiri și feliile de portocală.
2. Asezonează salata cu un sos citronette de portocale.
Aranjează bucățile de carne pe mijlocul farfuriei, adaugă salata lângă și presară puțină cafea măcinată.