*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.
Descoperă cum să prepari unul dintre cele mai emblematice și îndrăgite deserturi din lume.
Acest desert nu are nevoie de nicio explicație.
Înghețata este probabil cel mai îndrăgit și emblematic desert din lume - faimos pentru toate națiunile de pe glob.
Originile sale datează din antichitate, când, probabil, fructele, laptele, mierea și alte alimente erau refrigerate pentru a fi conservate. Reține că există atestări despre produse lactate congelate încă din timpul dinastiei Tang (618-907).
Cu toate acestea, înghețata, așa cum o cunoaștem astăzi, a fost inventată de Bernardo Buontalenti, un arhitect celebru care a lucrat la curtea Caterinei dei Medici în secolul al XVII-lea.
Acum, hai să învățăm cum se prepară această rețetă delicioasă!
3 ouă
150 g zahăr
300 g smântână
10 g (3 linguri) Lavazza Prontissimo!
57 ml (4 cești) espresso „ristretto”
1. Prepară o ceașcă de cafea espresso și dizolvă Lavazza Prontissimo! în cafeaua espresso fierbinte.
2. Bate smântâna răcită până când obții consistența dorită și las-o la frigider în timp ce continui cu celelalte pregătiri.
3. Separă gălbenușurile de albușuri.
4. Adăugă 100 g de zahăr la gălbenușuri și amestecă cu un mixer electric până când obții o spumă densă (bate timp de aproximativ 3 minute), apoi adaugă compoziția la frișcă: nu uita să o amesteci încet.
5. Bate albușurile cu 50 g din zahărul rămas până la obținerea unei spume rigide.
6. Adaugă amestecul la frișca cu gălbenușuri, amestecând ușor, de jos în sus.
7. După obținerea unui amestec omogen, adaugă cafeaua rece, amestecând încet.
Pune înghețata într-un bol, acoperă-l cu folie alimentară și pune-l în congelator.