*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.
Un mod delicios de a-ți savura cafeaua preferată, singur sau în compania cuiva. Îmbunătățește-ți momentele de cafea cu Lavazza
Cu aroma sa intensă și gustul său puternic, lichiorul de cafea este unul dintre cele mai îndrăgite lichioruri din lume.
Originile sale datează de la unificarea Italiei, care a avut loc în anii 1860. Datorită intuiției lui Ugo Borghetti, proprietarul italian al Caffè Sport, această combinație câștigătoare de alcool și cafea a fost creată și servită pentru prima dată pasagerilor în timpul inaugurării unei linii de cale ferată.
Pentru a prepara această rețetă delicioasă, sugerăm folosirea unui amestec precum Qualità Rossa. Un espresso echilibrat și cu aromă bogată, reprezentativ pentru pasiunea roșie a Italiei, născut din îmbinarea unei cafele Arabica Brazilia naturale și a unei cafele Robusta.
PENTRU SIROPUL DE ZAHĂR
242 ml apă
247 g zahăr brun
PENTRU REȚETĂ
247 ml alcool 95°
91 ml cafea espresso
20 g pudră de cafea
145 ml apă
2 păstăi de vanilie
PREGĂTEȘTE SIROPUL DE ZAHĂR
1. Combină zahărul cu apa într-o cratiță.
2. Încălzește până la punctul de fierbere și fierbe la foc mic timp de 9 minute.
PREPARĂ LICHIORUL
1. Lasă vanilia și pudra de cafea la infuzat în alcool, timp de 7 zile.
2. Filtrează lichidul obținut cu ajutorul unui prosop de hârtie sau al unui filtru, care a fost udat și stors în prealabil sau folosind o sită cu ochiuri mai mici sau mai mari.
3. Pregătește cafeaua espresso.
4. Combină siropul de zahăr cu alcoolul.
5. Adaugă espresso-ul, apoi un pic de apă, pentru a reduce conținutul de alcool.
6. Lasă băutura să se răcească la temperatura camerei.
7. Toarnă într-o sticlă și pune-o la congelator.
După răcire, lichiorul este gata să fie savurat!