*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.
Învață împreună cu Lavazza cum să prepari o versiune fără gluten a uneia dintre cele mai iubite prăjituri cu cafea.
Prăjitura cu cafea fără gluten este o versiune fără gluten a unuia dintre cele mai populare și mult iubite deserturi americane, clasica prăjitură cu cafea.
Cu o textură moale, asemănătoare cu cea a unei brioșe, prăjitura cu cafea este adesea însoțită de o ceașcă de cafea sau de ceai.
Originea sa datează din secolul al optsprezecelea, când bucătarii americani pregăteau prăjituri cu aromă de cafea pentru a nu irosi băutura.
După sfârșitul Primului Război Mondial, datorită tehnicilor moderne de pasteurizare, prăjitura de cafea a fost acoperită cu smântână.
Această variantă este gustoasă și potrivită pentru toată lumea.
4 ouă
60 ml ulei vegetal
100 ml cafea
150 g zahăr pudră
1 g sare
75 g amidon de cartofi
30 g făină de orez
45 g făină de porumb
Coaja de la o jumătate de lămâie
8 g drojdie
1 pliculeț de extract de vanilie
1. Pregătește cafeaua și las-o să se răcească puțin: pentru această rețetă ar trebui să fie călduță.
2. Separă albușurile de gălbenușuri.
3. Amestecă cafeaua cu uleiul și coaja de lămâie, folosind un tel.
4. Cerne făina cu praful de copt, zahărul și extractul de vanilie pentru a te asigura că amestecul rămâne ușor și pufos.
5. Bate albușurile timp de aprox. 5 minute, adăugând un vârf de cuțit de sare, până când compoziția începe să se lege.
6. După ce bați albușurile, adaugă-le în compoziție, amestecând de jos în sus pentru a preveni formarea de cocoloașe.
7. Folosește formele de brioșe, unge-le și toarnă aproximativ 100 g de amestec în fiecare formă: brioșele sunt acum gata de coacere.
Pune brioșele în cuptor timp de 35 de minute la 150°C.