Află cum să prepari delicioasa și populara prăjitură cu lămâie cu o notă surprinzătoare de cafea.
Prăjitura cu lămâie și cafea este o variantă delicioasă a popularei prăjituri cu lămâie.
Originară de la o cofetărie din Sorrento, aceasta este acum un desert tipic napolitan. A fost inventată în 1978 de Carmine Marzuillo, un chef patiser din Sorrento.
Aromată și delicată, această variantă de prăjitură cu lămâie și cafea este cremoasă și foarte dulce.
Pentru a prepara această rețetă simplă și delicioasă, sugerăm să folosești amestecuri precum Qualità Oro. Amestecul din America Centrală, creat din selecția celor mai bune boabe Arabica, cu note aromatice dulci și fructate.
PENTRU BLAT:
255 g făină cernută
128 g unt moale
5 căni de apă
PENTRU CREMĂ:
48 g boabe de cafea Qualità Oro
8 gălbenușuri
100 g zahăr
48 g amidon de porumb
5 căni de lapte
PENTRU GLAZURA DE LĂMÂIE:
4 lămâi galbene proaspete
150 g zahăr
4 gălbenușuri
48 g unt
1 păstaie de vanilie
PENTRU SERVIRE:
frunze de lămâiță
1. Începe prin a amesteca făina și untul moale cu mâna.
2. Adăugă apă puțin câte puțin, până când obții un amestec omogen.
3. Creează o minge din aluat și apoi așaz-o pe blatul de lucru.
4. Tranfer-oîntr-o formă rotundă de aprox. 30 cm în diametru sau într-o tavă pentru brioșe.
5. Coace la 180°C timp de 30-40 de minute, până ce capătă culoarea maro-auriu.
1. Bate gălbenușurile cu zahărul într-un castron, timp de 4 minute, până compoziția se deschide la culoare.
2. Adaugă amidonul de porumb.
3. Pune boabele Qualità Oro într-o sită, scufund-o într-o cratiță cu lapte și fierbe la foc mic timp de 5 minute.
4. Scoate boabele, toarnă laptele fierbinte peste compoziție și amestecă.
5. Fierbe întregul amestec din nou, timp de 3-4 minute, amestecând și având grijă ca lichidul să nu dea în foc.
1. Dă prin blender lămâile tăiate (inclusiv coaja și sucul) cu zahărul, untul, gălbenușurile și păstaia de vanilie, până când compoziția devine omogenă.
2. Gătește amestecul la foc mic, într-o cratiță, timp de 10 minute, pentru a elimina gustul amar.
3. După fierbere, trece compoziția printr-o sită fină.
4. Adăugă untul pentru a îndulci crema.
5. Lasă crema să se răcească, apoi pune-o la frigider.
Umpleți baza prăjiturii cu crema de cafea și încheiați cu toppingul de lămâie. Ornează cu coajă de lămâie verde și câteva frunze de lămâiță: desertul este acum gata de degustat!