Secretele preparării unui sorbet delicios cu o notă de cafea. Bucură-te de rețete Lavazza cu cei mai buni prieteni.
Sorbetul de cafea este una dintre cele mai îndrăgite variante ale faimosului desert italian, clasicul sorbet.
Acest desert rece este considerat strămoșul înghețatei de fructe.
Proaspăt și gustos, este desertul perfect pentru orice sezon.
Originile sale datează încă din antichitate, când Împăratul Nero a adus gheață din Munții Apenini la Roma. În Sicilia, arabii au învățat să folosească zăpada de pe Etna amestecată cu sare de mare pentru a păstra temperatura sorbetului scăzută în timpul procesării.
Inventarea sorbetului poate fi atribuită unui pescar din Aci Trezza, Sicilia, care a creat prototipul înghețatei folosind un amestec de sare de mare și zăpadă.
Pentru a prepara acest desert delicios, sugerăm să folosești Delizioso. Un espresso inconfundabil făcut din boabe Arabica din Brazilia, Asia și America Centrală și de Sud, cu note aromate delicate și dulci.
330 ml apă
180 g espresso (6 ristretto espresso)
120 g zahăr
150 g smântână lichidă
6 linguri de espresso și 13 linguri de amaretto
1. Prepară un espresso.
2. Dizolvă zahărul în espresso și adaugă apă: amestecă bine.
3. Apoi, adăugă smântână lichidă și amestecă până la omogenizare.
4. Pune amestecul într-un recipient de plastic și lăsă-l la congelator timp de 4-5 ore. (Cu cât cantitatea este mai mare, cu atât trebuie lăsată mai mult la congelator).
5. Odată congelat, sparge preparatul în bucăți de mărimea unui zar
Adaugă lingurițele de espresso și Amaretto și amestecă compoziția cu un blender de mână. Sorbetul de cafea este gata pentru a fi servit!