*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.
Te-ai gândit vreodată că tagliatellele pot fi un desert delicios? Bucură-te împreună cu noi de această rețetă inovatoare
Tagliatellele cu cafea sunt o variantă dulce a unuia dintre cele mai populare preparate din lume: tagliatelle.
Cunoscut cel mai des ca servit cu Ragù, dar asezonat în multe feluri, vă puteți gândi la un desert mai original?
Paste cu ouă tipice din Emilia Romagna și foarte răspândite în bucătăria tradițională din centrul și nordul Italiei, denumirea lor derivă de la verbul italian "tagliare", deoarece, în mod tradițional, se obțin prin întinderea aluatului într-o foaie subțire și tăierea acestuia.
Originile tagliatellelor sunt foarte vechi și dificil de documentat, deoarece istoria lor este împletită cu cea a altor tipuri de paste. Cu toate acestea, în epoca romană erau deja un fel de mâncare popular și erau cunoscute sub denumirea de "legane", după cum menționează Horațiu.
Pentru a pregăti această rețetă originală, îți sugerăm să folosești amestecuri precum Qualità Rossa: un espresso echilibrat și cu aromă bogată născut din îmbinarea cafea naturală Arabica Brazilia și cafea Robusta.
Savurarea unei cafele bune a fost întotdeauna un moment de relaxare iubit de familiile italiene.
PENTRU PASTE
340 g făină tip 00
5 ouă
25 g pudră de cafea
PENTRU SOS
250 g brânză de capră
96 ml lapte
100 g smântână
74 g alune de pădure
100 g unt pentru sotarea pastelor
5 g pudră de cafea
PREPARĂ TAGLIATELLELE
1. Cerne făina împreună cu pudra de cafea.
2. Fă o scobitură în ingredientele uscate și adaugă cele 5 ouă.
3. Frământă timp de 5 minute până când obții un aluat gros și omogen.
4. Acoperă aluatul cu folie de plastic și lasă-l să se odihnească timp de o oră.
5. Întinde aluatul pe un tocător din lemn și fă tagliatellele folosind mașina de făcut paste.
6. Sfarmă brânza de capră și pune-o într-o cratiță, împreună cu laptele și cu smântâna.
7. Adaugă sare și piper după gust și amestecă ingredientele până când obții o cremă groasă și catifelată.
8. Gătește tagliatellele.
Sotează-le cu unt și alune tocate.