*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.
Bucură-te de gustul delicios al unui desert bavarez cu toată aroma și experiența unei cafele Lavazza.
Printre miile de deserturi pe care le poți prepara cu aromă cafea există unul delicios. Este vorba de tort bavarez cu cafea, un desert proaspăt și delicat, îmbogățit cu note ale cafelei, capabil să furnizeze o savoare și mai plăcută și mai evidentă. În acest articol vom vedea de ce anume ai nevoie pentru a o prepara în cel mai bun mod și a o face delicioasă!
În primul rând, iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta de tort bavarez cu cafea. După cum poți vedea, sunt doar câteva și le poți găsi cu ușurință!
În ciuda denumirii, originile prăjiturii bavareze par a fi franțuzești. Aceasta se consuma la începutul secolului al XVIII-lea în Germania, ca băutură preparată din lapte, ceai și lichior importată de bucătarii francezi care lucrau la curtea bavareză. Un secol mai târziu, avea să se răspândească în Franța, ca desertul pe care îl cunoaștem astăzi, ca variantă a acestei băuturi.
Poți decora tort bavarez cu cafea în diferite moduri, inclusiv cu o lingură de frișcă, scorțișoară, boabe de cafea sau fructe uscate tăiate.
Cafeaua espresso este foarte recomandată pentru această rețetă. Un amestec intens, echilibrat și cu aromă bogată, care combină cafea Arabica din America Centrală și de Sud și cafea Robusta din Africa sau Asia, fiind alegerea potrivită pentru a da desertului tău un gust persistent și o aromă cu un parfum minunat.
Această rețetă uimitoare și rapidă se va dovedi cu siguranță a fi modul perfect de a încheia cina și de a-ți uimi oaspeții! Tort bavarez cu cafea este ușor de făcut și delicioasă, un desert nepretențios și aromatic pe care toată lumea îl va aprecia, iar iubitorii de cafea îl vor adora instantaneu!