*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.
Descoperă cum să prepari o ceașcă de cafea la filtru curată și aromată prin metoda autentică V60.
Nu o considera americană: această cafea la filtru este o băutură mai diluată, mai puțin consistentă decât un espresso, dar foarte diferită de iubita „cafea lungă” din Statele Unite.
Denumirea V60 provine de la unghiul de 60° de grade și forma conică a filtrului de cafea. Dacă este utilizat corect, se poate obține o ceașcă de cafea foarte curată și poate accentua aromele amestecului tău preferat.
Originile acestei metode pot fi urmărite, în general, până în 1908, când Melitta Bentz, o gospodină germană din Dresda, a folosit pentru prima dată o foaie de hârtie ca filtru pentru prepararea cafelei. Cu toate acestea, metoda a fost inspirată de tehnica japoneză de preparare a ceaiului.
· Folosește un amestec de cafea măcinată pentru filtru
· Introdu filtrul conic de hârtie în interiorul V60 și umezește-l abundent cu apă fierbinte pentru a încălzi atât V60, cât și recipientul, pentru a îndepărta orice miros de hârtie de pe filtre.
· Introdu cantitatea dorită în filtrul conic și începe să torni.
· Continuă să torni până când ajungi la raportul de preparare dorit (raportul dintre apă și cafea măcinată). Aproximativ 30 de secunde pentru o extracție de 2-3 minute.