Pentru siropul de zahăr
Pentru a pregăti siropul, puneți zahărul și apa într-o cratiță, dați în clocot și fierbeți timp de 9 minute.
Pentru a pregăti siropul, puneți zahărul și apa într-o cratiță, dați în clocot și fierbeți timp de 9 minute.
Lăsați vanilia și cafeaua măcinată la macerat în alcool, timp de 7 zile. Filtrați lichidul obținut cu ajutorul unui prosop de hârtie sau al unui filtru (udat și stors), folosind o sită cu ochiuri mai mici sau mai mari. Pregătiți cafeaua espresso. Combinați siropul de zahăr (250 g) cu alcoolul. Adăugați espresso-ul, apoi apă, pentru a reduce conținutul de alcool. Lăsați să se răcească la temperatura camerei. Turnați lichiorul într-o sticlă și puneți-l la frigider. După răcire, lichiorul este gata pentru a fi servit.
Pentru siropul de zahăr
Pentru a pregăti siropul, puneți zahărul și apa într-o cratiță, dați în clocot și fierbeți timp de 9 minute.
Pentru lichior
Lăsați vanilia și cafeaua măcinată la macerat în alcool, timp de 7 zile.
Filtrați lichidul obținut cu ajutorul unui prosop de hârtie sau al unui filtru (udat și stors), folosind o sită cu ochiuri mai mici sau mai mari.
Pregătiți cafeaua espresso.
Combinați siropul de zahăr (250 g) cu alcoolul.
Adăugați espresso-ul, apoi apă, pentru a reduce conținutul de alcool.
Lăsați să se răcească la temperatura camerei.
Turnați lichiorul într-o sticlă și puneți-l la frigider.
După răcire, lichiorul este gata pentru a fi servit.
Cafeaua ideală pentru această rețetă
Qualità Rossa
Aromă bogată
Un amestec unic de boabe Robusta și Arabica , cu un gust aromat, fin și bine definit. O cafea versatilă, cu sau fără lapte.