Frații Costardi

Puteți găsi cafeaua noastră în următoarele restaurante:

Ristorante Hotel Cinzia (Vercelli). 

Aceasta este o poveste despre pasiune, o poveste care începe în lanurile de orez din Vercelli, unde lucrătorii petrec zile întregi într-o apă care le ajunge până la genunchi, luptându-se cu țânțarii și cu șerpii de apă. Atitudinea lor hotărâtă nu este chiar atât de diferită de cea a fraților Christian și Manuel Costardi, născuți în 1978 și, respectiv, 1987; adevărate rezultate ale mediului lor, meniul lor numără nu mai puțin de 25 de tipuri diferite de risotto, un simbol al bucătăriei tipic italiene, care nu este încă la fel de arhicunoscut precum pastele.

 

Fratele cel mare, Christian, și-a desăvârșit atât caracterul, cât și îndrăzneala, la doar 21 de ani, moment în care a obținut funcția de ajutor de chef la Hotelul Westin Europa & Regina din Veneția. După doi ani, a cedat dorului de meleagurile natale și a revenit la hotelul Cinzia, deținut de familie timp de patru generații, și a revoluționat bucătăria acestuia. Și, deși este adevărat că materiile prime creează diferența, chiar și cea mai apreciată varietate de Arborio nu înseamnă mare lucru dacă nu este combinată cu creativitate și tehnică.    

Nu a durat mult până ce noua lor abordare a atras atenția și, în 2009, criticii le-au acordat o stea Michelin, alături de premiul Tinerele talente ale anului din partea ghidului culinar Espresso (premiul Cavit).

În 2015, au început să colaboreze cu Lavazza, primind premiul pentru Cea mai bună cafea espresso din partea Ghidului restaurantelor L’Espresso. În acel an, în timpul Festivalului preparatelor și vinurilor de la Melbourne, au creat câteva rețete folosind Kafa; una dintre acestea, Risotto cu cremă de cafea și parmezan, a fost prezentată într-un videoclip pentru site-ul Mari chefi italieni.

Hotel da Cinzia

Meniurile realizate de CostardiBros, într-o căutare permanentă a calității și a ideilor proaspete ce pot fi reinterpretate, au la bază patru principii: Emoție, Pământ, Pasiune, Evoluție. Orezul se distinge ca element principal al preparatelor lor, fiind punctul de pornire nu doar al felurilor principale, ci și al creațiilor lor de desert, în varianta dulce. 

 

Ristorante – Hotel Cinzia

Adresă: Corso Magenta, 71, 13100 Vercelli VC

Telefon: 0161 253585

Ceilalți chefi

Carlo Cracco
VEZI BIOGRAFIA

Norbert Niederkofler
VEZI BIOGRAFIA

Frații Cerea
VEZI BIOGRAFIA

Igor Macchia și Giovanni Grasso
VEZI BIOGRAFIA

Maurilio Garola
VEZI BIOGRAFIA

Massimo Bottura
VEZI BIOGRAFIA

Ferran Adrià
VEZI BIOGRAFIA