Back
PRODUSE
COLLECTIONS
CAFEA

*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.​

LAVAZZA STORIES
ALT alt

Să o cunoaștem pe chef Monica Galetti

Povestea unui chef femeie renumit, proprietar de restaurant, autoare și îndrăgită vedetă tv

Echipa Lavazza 2-3 minute

Una dintre cele mai cunoscute și mai faimoase femei din Londra, Monica Galetti s-a născut în Samoa, dar a crescut în Noua Zeelandă, mai întâi în Auckland, iar apoi în Wellington.

Pasiunea sa pentru mâncare a început la o vârstă fragedă, fiind influențată de rădăcinile sale exotice din Pacificul de Sud. A studiat la Central Institute of Technology, unde și-a obținut diploma în ospitalitate la începutul anilor '90.

După finalizarea studiilor, a câștigat experiență practică sub tutela lui Lower Hutt la restaurantul acestuia, Timothy's, situat în Wellington. Văzându-i potențialul de a se face remarcată, Hutt a încurajat-o să participe la concursuri de gătit în Australia, America și Europa.

LE GAVROCHE

În 1999, Galetti s-a mutat în Londra pentru a lucra pentruMichel Roux Jr. la restaurantul acestuia cu două stele Michelin, Le Gavroche. În ciuda poziției sale precedente la Timothy’s, de chef de partie, a început să lucreze pentru Roux ca prim-ajutor de bucătar. Cu toate acestea, ea și-a câștigat rapid poziția de sous chef la Le Gavroche și a devenit prima femeie cu o poziție de conducere în restaurant. 

În 2005, Monica a devenit chef principal într-un alt restaurant al lui Michel Roux Jr, Le Gavroche Tropiques din Mauritius. A lucrat pentru restaurantele Le Gavroche ale lui Roux timp de 12 ani în total, până la plecarea sa, în 2015.

MERE

În 2017, după o pauza dedicată familiei sale, Monica și-a deschis primul restaurant în Londra denumit Mere, împreună cu soțul său, somelierul francez, David Galetti.

Denumit după mama Monicăi, acest restaurant este o contopire de influențe culturale. Inspirate de mâncărurile copilăriei ei și a soțului său, preparatele oferite de restaurantul Mere sunt un amestec delicios și divers între bucătăria franțuzească clasică și aromele exotice din Pacificul de Sud și în stil neo zeelandez.

EFORTURILE DEPUSE ÎN AFARA BUCĂTĂRIEI

Pe lângă faptul că este master chef și un proprietar de restaurant de succes, Galetti este în prezent autoarea a două cărți, Monica’s Kitchen și The Skills.

Astăzi, Galetti este și o personalitate TV îndrăgită, lucrând ca prezentatoare și judecătoare pentru populara emisiune de gătit a BBC2 - MasterChef: The Professionals.

Alături de criticul culinar al The Times, Giles Coren, Galetti a fost co-prezentatoare a două emisiuni documentare de televiziune ale BBC2 - Amazing Hotels: Life Beyond the Lobby.

Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

MAGAZIN IMPORTANT

Bucurați-vă de o experiența autentică Lavazza în magazinele noastre.