*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.
Secretul din spatele deserturilor emblematice, lejere și încântătoare ale lui Tranchant.
Originar din Paris, Yannick Tranchant este momentan unul dintre cei mai importanți chefi patiseri din lume. În restaurantul său Neva Cuisine, unde poți găsi și cafea Lavazza, el își exprimă creativitatea prin preparatele sale. Cu simplitate și coerență, el îmbină gusturile, texturile și temperaturile. Atunci când alege ingredientele, nu există arome complexe sau ostentative. Deserturile sale ușoare și impresionante sunt produsele sale emblematice.
Pasiunea lui Tranchant pentru mâncare a apărut devreme în viață când, după terminarea studiilor culinare, a descoperit lumea patiseriei franceze în restaurantul în care lucra sora sa, Hotelul Sheraton din Roissy, unde mai târziu a preluat postul de chef patiser.
În timp ce căuta noi surse de inspirație, Tranchant a lucrat timp de șase luni într-un restaurant francez gourmet din Irlanda, înainte de a se întoarce în Franța pentru a deveni sous chef patiser la La Grande Cascade. După doar doi ani în acel loc de muncă, Tranchant a fost promovat la poziția de chef patiser.
În timpul șederii sale în Franța, în cei mai importanți opt ani ai carierei sale, Yannick a cunoscut-o pe Beatriz Gonzalez, sous chef adjunct, originară din Mexic. Atunci a fost momentul în care cei doi, ale căror universuri și stiluri gastronomice se completau, au ales să devină independenți și să-și deschidă propriul restaurant. În iulie 2011, Gonzalez și Tranchant, împreună cu soțul lui Gonzalez, Mathieu Marcant, au deschis Neva Cuisine.