Gian Piero Vivalda

Puteți găsi cafeaua noastră în următoarele restaurante:

Antica Corona Reale (Cervere). 

Micul orășel Cervere, situat la câțiva kilometri de Fossano, este locul de baștină și spațiul de lucru al familiei Vivalda, aflată acum la cea de-a cincea generație, încă din 1815.

Născut în Cuneo, Gian Piero s-a îndrăgostit de gastronomie datorită învățăturilor transmise de bunicul său, Eugenio, care l-a inițiat pe nepotul său în deliciile culinare și în regulile bucătăriei.

Mai târziu, s-a înscris la Școala de catering din Mondovì, combinând studiile teoretice cu perioadele în care a lucrat la unele dintre cele mai cunoscute stațiuni de schi sau litorale din Italia.

 

După această perioadă de instruire, cheful a trecut la conducerea afacerii de familie, unde a devenit somelier și manager de sală, însă și-a dat seama că îi lipsea munca în bucătărie.

Așa se face că a plecat în Franța, unde a devenit ucenicul lui Georges Blanc, Alain Ducasse și Alain Dutournier. Ei i-au imprimat stilului gastronomic al lui Gian Piero tușa tradițională, oferindu-i spațiul în care să lucreze cu cele mai inovatoare ingrediente despre care învățase în timpul uceniciei sale.

 

În 2003, Vivalda a primit prima sa stea Michelin, urmată de o a doua stea în 2010, alături de numeroase alte premii obținute atât în Italia, cât și peste hotare, mărturie a obiectivelor pe care le-a atins.    

„Cea mai puternică emoție pe care am resimțit-o în privința gastronomiei a fost în timpul uceniciei petrecute pe lângă Alain Ducasse, unde am lucrat pe post de commis chef”, își amintește Vivalda cu emoție. „La încheierea acestei experiențe, cheful m-a felicitat; a fost prima dată când mi-a vorbit și a fost, de asemenea, prima dată când am înțeles importanța lucrului în bucătărie”.

 

Astăzi, bucătăria sa este printre cele mai renumite din lume, fapt care se datorează și folosirii ingredientelor locale, precum melcii Cherasco, prazul Cervere, ardeii grași Cuneo sau Carmagnola, puiul Bianca di Saluzzo, cocoșii Capon din Morozzo, trufele albe din Alba, carnea achiziționată de la celebrul târg Fat Ox din Carrù, căpșunile Peveragno, alunele „tonda gentile” din zona Langhe, brânza Castelmagno și așa mai departe. Un imn de laudă închinat naturii și abundenței ei.

Antica Corona Reale

Gian Piero Vivalda este artistul din spatele preparatelor de la restaurantul Antica Corona Reale: un loc unde ingredientele de sezon sunt echilibrate etern între respectul pentru tradiție și înclinația pentru reinterpretare. Cheful distins cu două stele Michelin adoră să adauge delicii gastronomice din alte regiuni la produsele prestigioase din Piemont și Cuneo.


Via Fossano, 13
Cervere, Cuneo
 

Ceilalți chefi

Ferran Adrià
VEZI BIOGRAFIA

Carlo Cracco
VEZI BIOGRAFIA

Massimo Bottura
VEZI BIOGRAFIA