Merg la școala Eurocapiones La Señora del Carmen și când ajung acasă, continui să studiez pe câmp, ajutând-o pe bunica mea Carmen să lucreze pământul și să recolteze și usuce cafeaua. Lângă ea, mi se pare că învăț și mai mult.
Publicat la 28 martie 18
Merg la școala Eurocapiones La Señora del Carmen și când ajung acasă, continui să studiez pe câmp, ajutând-o pe bunica mea Carmen să lucreze pământul și să recolteze și usuce cafeaua. Lângă ea, mi se pare că învăț și mai mult.
Îmi iubesc familia și comunitatea; bunica este modelul meu în viață: lucrează pământul și cultivă cafea. Are un soț și copii, face tot ce poate pentru ei și pentru mine, și îmi tot spune că studiile mele mă vor ajuta să mă pregătesc pentru viitor.
Vin dintr-un loc incredibil. Este atât de sus în munți încât uneori norii plutesc sub mine; îmi pot vedea viitorul aici și prevăd că va fi excelent.
Învăț secretele pământului și studiez cum să îl lucrez într-un mod sustenabil, pentru a-l face să dea mai multă cafea, și mai multă viață. Familia mea lucrează aici de generații; învăț și duc mai departe cunoștințele și experiența lor.
Eu am o modalitate nouă de a avea grijă de pământ și de ei: o voi face cu ajutorul cărților.
Anayibe Pineda Treviño este unul dintre protagoniștii calendarului Lavazza 2016 – De la tată la fiu