ÎNAPOI
Alegerea cafelei potrivite

Cafea, tenis şi gastronomie de top

Ce leagă aceste trei lumi? Un singur cuvânt – Pasiune.

Pasiune pentru onorarea celor mai înalte aşteptări, atât pe terenul de tenis cât și în bucătărie.

În acest an, cu ocazia prezenței Lavazza la Wimbledon, ne-am întâlnit cu trei chefi de top pentru a crea trei perechi de neuitat, prin combinarea unor rețete rafinate de mâncare și cafea.

Centrul nostru de training (unde barista învață arta creării unei cafele rafinate) a colaborat cu ambasadorii mărcii Lavazza, chefii Shaun Ranking, Carlo Cracco și Ernest Knam. Rezultatele? Formidabile.
 

 

Shaun Rankin explorat notele inconfundabile de miere şi alune ale amestecului ALTECO, creând un fel de mâncare care combină texturile delicate ale gustului de carne şi peşte. El și-a denumit creația: Când tonul întâlneşte viţelul. Centrul nostru de training a ales pentru creația lui Shaun o cafea la gheață, cu spumă moale, aerată: ALTECO sărbătoreşte Piedmont.
 

02-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgsx
02-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgdx

 

Carlo Cracco a ales ¡Tierra!, aroma exotică din Columbia, şi notele complexe de iasomie, fructe uscate şi ciocolată cu lapte, pentru a crea un fel de mâncare uluitor, dar în același timp complex într-un mod subtil. Combinația sa între ou moale, aromă de şofran, sparanghel și migdale are o gamă complexă de arome, care delectează papilele gustative în valuri. Centrul nostru de training a ales pentru această creație o combinație unica de cafea si ierburi, cu extract de cafea din Columbia Tierra, ierburi fine şi citrice.
 

03-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgsx
03-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgdx

 

Ernest Knam, a creat un desert cu un aranjament special, în formă de minge de tenis, care să acompanieze amestecul nostru Kafa. Knamace combină pandișpan, piper cumeo, lămâie semi-confiată, iasomie, mousse de ciocolata si chiar aur, pentru a crea o delicatesă, pe un pat de curmale şi praf de capere. Centrul de instruire Lavazza ales pentru această capodoperă o cafea Kafa condimentată.
 

04-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgsx
04-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgdx