Albert Adrià

Puteți găsi cafeaua noastră în următoarele restaurante:

Bilete, Niño Viejo, Pakta, Hoja Santa, Bodega 1900 și Enigma (Barcelona). 

Albert Adrià s-a născut în 1969 în L'Hospitalet, Catalonia.

În 1985, și-a abandonat studiile spre a se dedica universului culinar: la doar 16 ani, s-a alăturat fratelui său, Ferran, la conducerea elBulli, care urma să devină în curând unul dintre cele mai bune restaurante din lume.

A acumulat experiență în toate sectoarele bucătăriei, însă a fost vrăjit de solitudinea mistică a pregătirii produselor de patiserie. În 1987, a devenit chef patiser principal al restaurantului și, timp de 20 de ani, a experimentat cu rețete de nișă din domeniul gastronomiei moleculare, o filosofie promovată și de Ferran.

Aflat în căutarea unei noi provocări, Albert a părăsit elBulli în 2006 și a deschis Inopia Classic Bar, un bar tapas situat în centrul Barcelonei. Acesta a fost urmat de o serie de noi inițiative, printre care Bodega 1900, Yauarcan și Pakta, toate situate în Barcelona. Când elBulli s-a închis, în 2011, frații Adrià au creat primul "parc de distracții cu temă culinară": elBarri continuă să se extindă, iar restaurantele care fac parte din el devin din ce în ce mai populare, pe măsură ce sunt distinse cu stele Michelin.

Cel mai recent și mai ambițios proiect se numește Enigma. În 2015, Heart s-a deschis în Ibiza, oferind o experiență ce îmbină creativitatea gastronomică a fraților Adrià cu spectacolele Cirque du Soleil.

Albert Adrià este un ambasador al brandului Lavazza, colaborare în urma căreia a rezultat „Cooking Coffee”, cartea care reunește rețetele chefului ce au în comun un ingredient special: cafeaua Lavazza, promovată de la o aromă nepretențioasă la statutul de vedetă absolută. 

Ceilalți chefi

Virgilio Martinez
VEZI BIOGRAFIA

Carlo Cracco
VEZI BIOGRAFIA

Ferran Adrià
VEZI BIOGRAFIA

Massimo Bottura
VEZI BIOGRAFIA