Alfredo Russo

Puteți găsi cafeaua noastră în următoarele restaurante:

Dolce Stil Novo (Reggia di Venaria).

Alfredo Russo s-a născut în 1968, la Torino; la doar 13 ani, și-a descoperit pasiunea pentru gătit și a decis să o urmeze, înscriindu-se mai întâi la o școală de catering și, ulterior, avansând pas cu pas în carieră, ca angajat a trei restaurante distinse cu stele Michelin din Piemont.

 

Astfel au început aventurile culinare ale lui Alfredo, cu o călătorie prin gastronomia de cel mai înalt nivel, car i-au consolidat spiritul uman și l-au pregătit pentru viitoarele sale creații revoluționare.

 

În 1990, și-a concentrat marea parte a eforturilor asupra deschiderii propriului său restaurant, Dolce Stil Novo, alături de soția sa, Stefania, în micuțul orășel Cirié, aflat la marginea orașului Torino. Este singurul restaurant aflat în interiorul unui palat, Reggia di Venaria; este o locație cu un farmec special, care impresionează vizitatorii atât prin frumusețea și grandoarea sa, cât și prin vederea uimitoare. Steaua Michelin i-a fost acordată după doar trei ani de la înființare.

Către sfârșitul anului 2008, Dolce Stil Novo s-a mutat într-un sit din Patrimoniul Mondial UNESCO: palatul Reggia di Venaria. Astfel, Alfredo Russo nu este doar un nume legat de un restaurant distins cu o stea Michelin, ci și reprezentantul unei filosofii mai ample privind gastronomia și ospitalitatea, care își propune să dezvolte noi concepte pentru lanțurile hoteliere mari și mici din Europa, Asia, Orientul Mijlociu și America.

 

În 2004, ghidul culinar l’Espresso l-a numit cel mai bun tânăr chef din Italia.

Dolce Stil Novo


Denumirea „Dolce Stil Novo” (Dulcele stil nou) a fost aleasă de Alfredo Russo deoarece „dorea să ofere un nou stil de gătit, comparativ cu alte restaurante din zonă, iar Dolce Stil Novo este o denumire care concordă cu această inițiativă”. Stilul său culinar se remarcă prin respectul enorm față de trecut și prin căutarea constantă a simplității, a liniilor și a soluțiilor care pot să combine gustul și veselia. Preparatele sale nu sunt niciodată grele, ci mai degrabă elegante într-un mod nonșalant și vesel.

 

 

Ceilalți chefi

Moreno Cedroni
VEZI BIOGRAFIA

Ferran Adrià
VEZI BIOGRAFIA

Norbert Niederkofler
VEZI BIOGRAFIA

Luca Fantin
VEZI BIOGRAFIA

Massimo Bottura
VEZI BIOGRAFIA

Igor Macchia și Giovanni Grasso
VEZI BIOGRAFIA

Carlo Cracco