Andrea Camastra

Puteți găsi cafeaua noastră în următoarele restaurante:

Senses (Varșovia)

Născut în anul 1980, la Monopoli, chef-ul italian Andrea Camastra este un maestru al combinațiilor aromatice și senzoriale. Dragostea și respectul său față de produsele naturale își au originea în regiunea Bari, în care s-a născut, un loc renumit pentru tradiția peștelui crud proaspăt.

Andrea și-a perfecționat meșteșugul în unele dintre cele mai bune restaurante din lume. A fost numit Chef of the Year North England, Chef of the Future 2015 și Chef of the Year 2017 de Ghidul Gault & Millau și a câștigat, de asemenea, o stea Michelin pentru restaurantul său Senses din Varșovia. 

În iunie 2019, el s-a alăturat Top Gastronomy Lavazza drept primul ambasador al mărcii italiene în Polonia, cu scopul de a crea noi rețete care au drept protagonistă cafeaua sub toate formele, bazându-se pe propriul său talent și o experimentare constantă.

 

Andrea și-a însușit discursul culinar internațional și este un susținător al tehnicilor de gătit „notă cu notă” ale lui Hervé This: o nouă abordare în gastronomie, care folosește compuși puri, extracte din ingrediente naturale și molecule de aromă și parfum care sunt clonate și apoi aplicate în bucătărie. 

Andrea este fascinat de chimia alimentelor. El creează preparate și arome noi, care nu există în natură, prin colaborarea sa cu omul de știință Wiktor Faliszewski.

 

Ce altceva se mai poate spune despre el? Îi plac foarte mult jazzul și muzica braziliană, adevăratele sale inspirații în bucătărie!

lavazza_top_gastronomy_mosaic_4
lavazza_top_gastronomy_mosaic_3

Ceilalți chefi

Frații Cerea
VEZI BIOGRAFIA

Igor Macchia și Giovanni Grasso
VEZI BIOGRAFIA

Davide Oldani
VEZI BIOGRAFIA

Norbert Niederkofler
VEZI BIOGRAFIA

Carlo Cracco
VEZI BIOGRAFIA

Ferran Adrià
VEZI BIOGRAFIA