Carlo Cracco

Puteți găsi cafeaua noastră în următoarele restaurante:

Ristorante Cracco și Carlo e Camilla in Segheria (Milano). 

Carlo Cracco, născut la Vicenza, este, la fel ca toți chefii, un globe-trotter, întrucât este un fapt binecunoscut că experiența, observația și cunoștințele joacă toate un rol în crearea unei bucătării excepționale.

În 1986, și-a început cariera profesională la Gualtiero Marchesi în Milano, primul restaurant italian care a fost distins cu trei stele Michelin.    

Din acel moment, și-a exprimat flerul culinar în numeroase orașe: Savona, Paris, Florența, Brescia, Cuneo, revenind apoi la Milano, unde a acceptat invitația familiei Stoppani, proprietarii celui mai faimos magazin de delicatese din țară, existent încă din 1883, de a deschide Ristorante Cracco-Peck, unde a preluat funcția de chef executiv. Din 2018, s-a aflat la cârma restaurantului din Galleria, locul elegant de adunare al orașului.

Ce altceva se mai poate spune despre el? Că este o persoană optimistă, care adoră provocările, mai ales cele referitoare la gastronomie.

Lui Cracco îi place să îmbine gusturile, însă acest lucru nu reprezintă capriciul unei persoane care le combină din simpla plăcere de a experimenta contrastele. Filosofia lui este bazată pe sinteză: la final, nu diferența este cea care se evidențiază, ci noua aromă care a fost creată. Nu este vorba despre amestecare, ci despre cercetare.    

Astăzi, Carlo Cracco este președinte al asociației nonprofit Maestro Martino, al cărei principal obiectiv este promovarea bucătăriei autentice și a delicateselor italiene de cea mai bună calitate.

Timp de mai mulți ani, a jucat rolul de ambasador în colaborare cu IFAD, o agenție ONU specializată, dedicată dezvoltării activității agricole, prin ajutarea populațiilor rurale sărace să aibă o siguranță mai mare a alimentelor, prin îmbunătățirea calității aprovizionării cu hrană și prin consolidarea adaptabilității acestora.

Cracco in Galleria

Cracco in Galleria este un local sobru, rafinat și aerisit, în care bucătăria se inspiră din restaurantul din via Hugo: nu lipsesc preparatele clasice, de la salată rusească caramelizată până la gălbenuș de ou marinat, de la risotto cu șofran și măduvă de oase la tavă până la paltus în crustă de cacao. Toate preparatele în care tradiția se îmbină cu inovația, în mod armonios.

Ceilalți chefi

Loretta Fanella
VEZI BIOGRAFIA

Moreno Cedroni
VEZI BIOGRAFIA

Pietro Leemann
VEZI BIOGRAFIA

Dennis Zoppi
VEZI BIOGRAFIA

Luca Fantin
VEZI BIOGRAFIA

Ferran Adrià
VEZI BIOGRAFIA

Massimo Bottura
VEZI BIOGRAFIA